2019 İzmir Kış Trofesi birincisi Arkas-M.A.T. Sailing Team!

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ile Çeşme Marina iş birliğinde düzenlenen 2019 İzmir Kış Trofesi’nde beş ayağı da birincilikle göğüsleyen Arkas-M.A.T. Sailing Team şampiyon oldu.

 Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) – Çeşme Marina tarafından düzenlenen İzmir Kış Trofesi 5. Ayak yarışları 36 teknenin kayıt vermesi ile 18-19 Mayıs’tagerçekleştirildi.

Cumartesi günü brifing ardından tekneler denize açıldı. Hakem heyeti tarafından planlanan ilk gün yarışları güneşli bir güzel havada keyifle tamamlandı.

 Çeşme’de Yelkenciler Denize 100 Yazdı!

Pazar günü, yarış öncesi yelkenliler, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Çeşme merkezden de görülebilecek bir kareografi gerçekleştirdi. 17 tekne katılımı ile Milli Mücadele’nin 100. yılına atıfta bulunarak denizde “100” rakamını oluşturdu.

Koreografi sonrasında yelkenliler, planlanan 2 yarışı keyifle ve gururla bitirdiler. Akşamüstü tüm ekipler Çeşme Marina Yacht Club’te yapılan ödül töreninde toplandı.  5. Ayak yarışlarının sonunda IRC-A1 grubunda ARKAS COMET A, IRC-A2 grubunda ORCHESTRA, IRC-A3 grubunda MARE, IRC-A4 grubunda YEDİÇERİLER, IRC-B1 grubunda PERLE WHITE, IRC-B2 grubunda KAIROS, IRC-B3 grubunda ALLEGRO ve Destek grubunda HAPPY LEMON-BARAN AMBALAJ birinci oldu ve EÇEV tarafından hazırlanmış sertifikaların sahibi oldu.

  1. Ayak ödül töreninin ardından 2019 İzmir Kış Trofesi overall ödülleri dağıtıldı. Buna göre IRC-A1 grubunda ARKAS COMET A, IRC-A2 grubunda ORCHESTRA, IRC-A3 grubunda YUNUS MARIN CYGNUS, IRC-A4 grubunda RENGARENG, IRC-B1 grubunda PRIME TIME, IRC-B2 grubunda GOODDAY SUNSHINE, IRC-B3 grubunda ALLEGRO ve Destek grubunda HAPPY LEMON-BARAN AMBALAJ birinci kupalarının sahibi oldu.

Comet A’nın dümeninde gençler

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün 420 sınıfında yarışan iki başarılı sporcusu Demir Dirik ve Doruk Solmazlar, şampiyonluğa giden son yarışta dümen ve balonun başına geçti. İlk yat yarışlarına 19 Mayıs’ta çıkmanın verdiği mutluluğu şampiyonlukla taçlandıran gençler kupa töreninde ise 3 nesil yelkenciyi bir araya getirmiş oldu.