Arkas Akademi Yeni Döneme Hazır!

Arkas Akademi’de yeni eğitim dönemi şubatta başladı. 2020’ye yeni eğitimlerle giren Arkas Akademi, takvimine dijital dönüşümden zaman yönetimine, problem çözme tekniklerinden yaratıcı okurluğa kadar bir çok farklı eğitimi aldı.

Arkas Holding İnsan Kaynakları tarafından“Eğitim Çalışanlar İçindir” mottosuyla 2007 yılında hayata geçirilen Arkas Akademi, 2019 yılında toplam 112 gün boyunca, 1350 Arkaslı’ya eğitim verdi. Eğitimlere katılımda yüzde 76 oranında önemli bir başarıya imza atan Arkas Akademi, şubat ayında yeni eğitim dönemine başladı.

Arkaslılar birbirine öğretti, 874 çalışan eğitim gördü

Nisan 2019’da Arkas çalışanlarının farklı alanlardaki bilgi birikimlerinin birbirlerine aktarılmasını sağlamak üzere İç Eğitim ve İç Eğitmen Yetiştirme / Geliştirme projesi “BİZ’den Biri”yi başlatan Arkas Akademi, sunum becerilerinden farkındalık ve motivasyona, office yazılımlarından model uçak yapımına, fotoğrafçılıktan zaman yönetimine geniş bir yelpezede iç eğitimler verdi. 2019 yılı boyunca gerçekleştirilen 67 oturumla toplam 874 Arkas çalışanına eğitim verildi. 5 puan üzerinden verilen eğitim değerlendirme sonuçlarına göre ise; Mesleki Eğitim İçerik Memnuniyet Ortalaması 4,58 olurken Mesleki Eğitmen Memnuniyet Ortalaması 4,76, İç Eğitim İçerik Memnuniyet Ortalaması 4,46, İç Eğitmen Memnuniyet Ortalaması İse 4,73 olarak hesaplandı.

Yeni Yılda Yeni Eğitimler

Şimdi de 2020’yi yeni eğitimlerle karşılayan Arkas Akademi, yeni iç eğitmenleri bünyesine katarken dijital dönüşüm, zaman yönetimi, problem çözme teknikleri, inovasyon ve yaratıcı okurluk gibi farklı eğitimleri takvimine alıyor.

Arkas Akademi bu program sayesinde, çalışanların motivasyonunu artırmak ve kişisel gelişimlerine destek olmanın yanı sıra iç eğitmenlerin kendi işleri dışında farklı bir alanda tecrübe kazanmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında 15 iç eğitmen 22 farklı konuda tecrübe ve bilgilerini paylaşmaya hazır.

“Bize Aday Lazım”

Arkas Akademi’nin ortak yönetim kültürüne sahip liderler yetiştirmek amacıyla geçtiğimiz yıl başlattığı ve yöneticilerin Kendine Liderlik, Ekibine Liderlik ve İşine Liderlik alanlarında eğitim aldıkları “Geleceğin Rotasını Çizenler” programı  ise farklı bir eğitimle devam ediyor. Liderlik Programı’nın bir parçası olan ve yöneticiler için düzenlenen “Bize Aday Lazım” eğitiminde adayları ön yargılardan uzak ve en doğru şekilde tanımanın püf noktalarına değiniliyor. Bu eğitim sayesinde verimli bir işe alma süreci gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Liman Eğitimleri A-Live’a Taşınıyor

Geçtiğimiz ilkbaharda ilk dijital eğitim sistemi A- Live’ı hayata geçiren Arkas Akademi, bu platformdaki online eğitimlerin sayısını da artırıyor. Aktif kullanıcı sayısının yüzde 80’i geçtiği A-Live’da 2020’nin ilk çeyreğinde Ticari Tarife, Limancılık Bilgileri, CFS, Saha, Ambar, Gemi ve Kapı Operasyon Eğitimleri videolu eğitim olarak düzenlenerek yer bulacak. Bu yenilik, çalışanlara mesleki eğitimleri daha özgür bir şekilde tamamlama imkanı sunuyor.

A-Live 2019 Şampiyonları Belli Oldu

Arkas Akademi tarafından sosyal öğrenme, oyunlaştırma, görev adımlarının olduğu, eğitimle bağlantılı kitap ve film önerilerinin yapıldığı, gelişim ve motivasyonu hedefleyen dijital bir platform olan A-Live’da 2019 kazananları ödüllerine kavuştu. Sene başında hesaplarına 100 Arkas Coin yüklenen çalışanlar yıl boyunca almak istedikleri eğitimleri seçerek bu coin’leri harcıyorlar. Aynı zamanda bu platforma her giriş yaptıklarında, sosyal öğrenme alanında gelişme paylaşımı yaptıklarında, eğitimlere zamanında katılarak makale okuma, kitap okuma, video  izleme, anket, video ve eğitim değerlendirme formunu doldurduklarında puan kazanıyorlar. Geçen yılın en çok puan kazanan Arkas’lıları ise ödül kazanıyor. 2019’un birincisi Cem Deriş Avrupa uçak bileti, ikincisi Barış Alkan yurtiçi otel konaklamalarında indirim, üçüncüsü Recep Ertaş ise yurtiçi uçak bileti kazanma şansını yakaladı. İlk üçün hediye sponsorluğunu değerli katkılarıyla Arkas Turizm üstlendi.