Bir zeytinyağı hikayesi…

1938 yılında Anthony Micaleff tarafından İzmir’de kurulan Kristal Yağları, bugün 80 yıllık bilgi birikimini teknolojisiyle harmanlayarak kaliteli zeytinyağını tüketicisiyle buluşturuyor. Bornova’da 20.000 m2 alan üzerine kurulu dünya standartlarındaki rafineri ve dolum tesisinde, el değmeden üretim ve ambalajlama yapılıyor. Zeytinyağını en sağlıklı saklama koşulu olan cam şişe ve kaliteli teneke ambalajlarda sunan Kristal Yağları, nesillerdir ürün kalitesinden taviz vermiyor.

Ayvalık tesislerinde sıkılarak İzmir’de bulunan Kristal fabrikasına gelen sızma yağ kalitesindeki yağlar dinlendirilerek  bez filtrelerle tamamen doğal şekilde posalarından ayrıştırılıyor.  Filtreden geçen sızma zeytinyağları ayrı ayrı tanklarda depolanıyor,  tadım ekibi ve laboratuvar tarafından  yapılan duyusal ve kimyasal analizler sonucunda ise yılın 12 ayı aynı tat ve nefasetteki gerçek Kristal lezzeti yakalanıyor.

Analiz sonrası yağlar, son durak olan dolum tesislerinde altı hat üzerinde el değmeden cam şişe ve kaliteli teneke ambalajlanıyor.