CEO’lar Arkas’ta Buluştu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi’nin düzenlediği “CEO’lar ile Kahvaltı” etkinliği Arkas Holding’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas gelişen teknolojinin iş yapış süreçlerine katkısını değerlendirirken Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı da, “Arkas Holding olarak yeni yatırımlar ve gelişmelerle ülkemizin kalkınması için yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından düzenlenen “CEO’lar ile Kahvaltı” etkinliği İzmir iş dünyasının farklı sektörlerden yöneticilerini bir araya getirdi. Arkas Holding Merkez Bina’da düzenlenen toplantıda kent gündemi ve genel ekonomi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

“İş Süreçlerine Teknoloji ve Çevre Etkili Olacak”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, teknolojinin sektöre etkilerine değindi. Arkas, “Robotik süreçler 5-6 yıl içerisinde iş yapış  şeklimizi değiştirecek. Özellikle deniz kısmında bir çok ülkenin korumacı politikası yüzünden blockchain tamamen şeffaflaşamıyor. Ama zaman içinde bu olacak ve nihai kullanıcı ile lojistikçi arasında çok daha kolay bir arayüz gelişerek işin komplike kısmı biraz azalacak. Diğer yandan çevreye bakış açısı da iş süreçlerimizi çok değiştirecek. Herkes lojistik maliyetini düşürmeye odaklandı fakat yeni yürürlüğe giren çevre regülasyonlarıyla, lojistik şirketleri çok daha temiz yakıtlar kullanmaya yöneltiliyor. Bu da maliyetleri iki katına çıkarıyor. Dolayısıyla bir malı uzaktan tedarik etmek çok daha pahalı olacak. Dünya tekrar yakın coğrafyalardan tedariğe yönelebilir” uyarısında bulundu.

Türkiye’nin demiryolu ihtiyacının da altını çizen Arkas,  “Türkiye’ye demiryolu gerekiyor. Önemli olan demiryolunu geliştirebilmek. Bizim Kartepe ve Yenice’de iki yeni yatırımımız var. Biriyle batıya diğeri ile de doğuya hizmet verebileceğiz” diye konuştu.

Arkas’ta Lider Refleksi Var   

Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı ise “Ülkemizde lojistik anlamında bir süre öncesine kadar önemli altyapı eksikliği bulunuyordu. Dış ticaretin artmasına rağmen özellikle liman taşımacılığı konusunda eksiklikler bulunuyordu. Arkas olarak kendi limitlerimizi de zorlayarak örnek bir liman yatırımını hayata geçirdik. Türkiye’deki ilk özel sektör limanını oluşturduk. Bu, bir lider refleksidir. Ancak lider şirketler alanlarını çok zorlayarak bambaşka sonuçlara ulaşıyor. Marport Limanı ile birlikte yıllık 2.3 milyon TEU kapasite ile Türkiye’nin en büyük limanlarından birini devreye aldık. Bu, Türkiye’nin dış ticaretinin gelişimi adına da önemli bir adım oldu. Arkas Holding olarak yeni yatırımlar ve gelişmelerle ülkemizin kalkınması için yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Türkkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Arkas Holding olarak İstanbul Havalimanı’nın taşınmasında kilit bir rol üstlendiklerini Çok önemli ve stratejik bir projeyi tamamladık. Toplam bin 800 personel ile 29 saat süren bir operasyonla bu projedeki görevimizi kısa sürede layığıyla tamamladık. Lojistik mühendisliğinin tüm unsurlarını kullanarak yoğun bir planlama ve ekip çalışması sayesinde bu süreci tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Senem Kılıç, törenin ardından Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’a birer teşekkür plaketi sundu.