Hareketin Tasarım Hali Technogym’e Yeni Bir Ödül

Dünyanın en eski ödül programlarından biri olan ve bu yıl 68. kez düzenlenen “2018 Good Design Ödülü”nün kahramanlarından biri de Technogym’den SKILLBIKE oldu.

Aralarında yeni elektronik ürünler, tıbbi ekipman, mobilya ve spor/boş zaman gibi çeşitli kategorilerde verilen ödüllerde 47’den fazla ülkeden 900’ü aşkın yeni ürün ve grafik tasarımı seçildi. Törende Technogym’in SkillBike ürünü de SPORTS-RECREATION (Spor ve Yenilenme) kategorisinde yerini aldı.

Ödüllü Skillbike’ı tanıyalım

SKILLBIKE’ın en büyük özelliği evde de yollardaymış gibi bisiklet sürme deneyimi sunması. Sporcu ve performans eğitimi için özel olarak tasarlanmış seçkin özelliklere sahip ve aynı zamanda gerçek vitesli ilk iç mekan bisikleti olan  SKILLBIKE, kullanıcılara tepeye tırmanma dinamiğini tekrarlama olanağı da veriyor. Gerçek Vites Değiştirme (Real Gear Shift) patentine sahip sahip olması ise sürücülerin vites değiştirerek dirençteki değişime karşı koyabilmesi ve maksimum verim için doğru gücü ve kadansı koruyabilmesi anlamına geliyor. Konsolda da gerçek zamanlı olarak vites seçimleri görüntülenebiliyor.

Gerçek Vites Değiştirme, sürücülerin güç temelli eğitim rutinleri ile tepeye tırmanma simülasyonları arasında geçiş yapmalarına olanak veren benzersiz Multidrive Technology’i sunuyor. Böylece verimlilik yeni ve cazip biçimde en üst düzeye çıkarken, güç ve dayanıklılık artıyor. Pedal Printing teknolojisi sayesinde, SKILLBIKE, verimliliğinizi izlemek ve arttırmak için farklı vites oranlarında pedal hareketinizin daireselliği ve simetrisi hakkında geri bildirimde de bulunuyor.

SKILLBIKE’ın özünde, pedal çevirme tarzınızı ve performans parametrelerinizi okuyarak açık havada sürüş hissini simüle eden ustalıklı bir Road Effect (Yol Etkisi) sistemine sahip. Aynı dış mekan sürüş hissini sunmak için, SKILLBIKE dış mekan bisikletlerinin biyomekaniğini yeniden üretiyor. Gövde ve gidon, yol, zaman denemesi ve dağ bisikleti gibi farklı sürüş konumlarını sorunsuzca bünyesinde barındırıyor.

SKILLBIKE dijital ve tam interaktif bir ürün: entegre

7” renkli LCD bağlantılı konsol, kadans, watt, hız, mesafe, gradyan, kalp atış hızı, seçilen vites ve vites oranı hakkında gerçek zamanlı geri bildirim verirken performansınıza ilişkin tüm ilgili verileri sağlıyor.