Kaçıranlar İçin Picasso 3 Boyutlu Sanal Tur ile Bir Tık Ötenizde!

Açıldığı 2011 yılından bu yana ev sahipliği yaptığı 20 sergiyi de sanatseverler için 3D olarak internet sitesinde ziyarete açan Arkas Sanat Merkezi, son olarak Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi’ni kaçıranlar veya tekrar görmek isteyenler için 3 boyutlu sanal gerçeklik farkıyla sunuyor. 20. Yüzyılın sanat dehası Picasso’nun tüm hayatı boyunca etkilendiği gösteri dünyasına ait eserler şimdi Arkas Sanat Merkezi web sitesinde sanatseverleri ağırlıyor.

“Arkas Koleksiyonu’nda Post Empresyonizm”den “Batılının Fırçasından Ege’nin Bu Yakası”na, “Asker Ressamlar”dan, “Antik Anadolu’nun Tanıkları”na, “Anadolu Seyahatleri”nden “Victor Vaserely”e, “Işık Renk Titreşim”den “1001 Gece”ye kadar pek çok farklı konseptte toplamda 20 sergiye ev sahipliği yapan Arkas Sanat Merkezi, son sergisinin ardından da her zaman olduğu gibi sanatseverleri 360 derece sanal tur için bilgisayar başına çağırıyor.

Şimdiye kadar Picasso sergileri arasında giriş ücreti olmayan ilk ve tek sergi olmasıyla da büyük takdir toplayan Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi şimdi ise 3 boyutlu sanal gerçeklik turuyla yine ücretsiz olarak sanatseverleri ağırlıyor.

7’den 70’e herkese sanatı sevdirmeyi misyon edinen Arkas Sanat Merkezi’nin internet sitesinde yer alan Sanal Müze sayesinde geçmiş sergileri görme fırsatını yakalan sanatseverler, 360 derece 3D sanal tur ile sanki oradaymış gibi gezip, Picasso’nun gün ışığına çıkan eserlerini görme fırsatı elde ediyor.

İzmir’e Damga Vurdu

18 Eylül’de Arkas Sanat Merkezi’nde kapılarını açan ve sona erdiği 5 Ocak 2010’ye kadar yalnızca üç buçuk ayda İzmir tarihinin en büyük ziyaretçi akınına sahne olan Picasso: Gösteri Sanatı Sergisi 160 bine yakın kişiyi ağırladı.

Picasso’nun bambaşka bir yönünü ortaya koyarak onun bütün yaşamına nüfuz eden gösteri sanatına olan tutkusu çevresinde kurgulanan, çok yönlü kişiliğiyle rengarenk ve farklı bir Picasso’nun tanıtıldığı sergide, gösteri dünyasına ait eserleri ilk kez  gösteri teması altında  bir araya geliyor. Picasso Ulusal Müzesi, Fondation Julio Gonzalez, Opera Garnier ve Brüksel’de yer alan Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan 83 eserin olduğu sergide, Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığı ile gösteri sanatlarının Picasso’nun sanatına olan etkisi mercek altına alınıyor.

www.arkassanatmerkezi.com