Arkas Rotayı Buluta Çevirdi

Arkas Holding, Microsoft Türkiye ile kurumsal çapta bugüne kadar hayata geçirilmiş en kapsamlı bulut dönüşüm projesine imza attı.

İş birliği çerçevesinde, Arkas Holding’in veri cihazının ve sunucularının tamamına yakını akıllı bulut platformu Microsoft Azure’a taşındı. Microsoft Filo Yönetimi gibi yapay zekâ çözümleri ile daha etkin kararlar alma başlayan şirket, projenin ilk yılında maliyetlerde yüzde 10’luk düşüş sağlamayı amaçlıyor. Arkas Holding’e operasyonel verimlilik, esnelik ve hız kazandıran bu dijital atılım, şirketin Türkiye’deki liderliğini pekiştirecek, global piyasalardaki gücüne güç katacak.

Arkas Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas – Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu

Arkas: ”Minimum %10 maliyet avantajı sağlamasını öngörüyoruz”

Birbirinden farklı kültür ve regülasyonları aynı çatı altında uyumlu bir şekilde yönetmek, rekabette söz sahibi olmak için teknolojiyi doğru kullanmanız ve en hızlı şekilde iş süreçlerinize dahil etmeniz gerekiyor. Bu geçiş bize pek çok faydasının yanında uluslararası standardizasyon ve disiplin getirdi, ayrıca  uluslararası ihalelerde avantaj sağlıyor.

Bizim için “Dijital Dönüşüm” bugünkü konu değil; Uzun yıllardır teknoloji uyumlu bir şirketiz. Yıllardır teknolojiye yaptığımız doğru yatırımların meyvelerini toplamaya devam ediyoruz. Cloud geçişi ile bu dönüşümü daha da hızlandırıyoruz, çevik kılıyoruz.

Diğer taraftan bunu sorumluluk olarak görüyoruz. Müşterilerimizin datalarını tutuyoruz.  Müşterilerimize,  çalıştığımız ülkelerin resmi kurumlarına ve regülasyonlarına karşı legal sorumluluklarımız var. Tüm bunları kendi sistem odalarımızda yönetirken artık üst düzeyde bilgi güvenliği sağlanan Microsoft’un data-centerlarında yönetiyoruz. Bu data-centerlar olağanüstü zamanlarda da kesintiye uğramadan eş zamanlı çalışıyorlar.

Atıl kapasite oluşturacak sistem yatırımı yapmadan, yeni teknolojileri daha uygun bütçelerle istediğimiz kadar kullanma, yeni veya değişen iş planlarına göre sistem ve teknoloji yatırımı yapmak cloud geçişi ile birlikte büyük bir maliyet avantajı sağlayacak. Verileri 2019 yılı sonuna kadar projekte ettiğimizde önceki yıllara göre minimum %10 maliyet avantajı sağlamasını öngörüyoruz.

Kansu: “Türkiye geleceği bulutla yakalayacak”

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, Dünya ticaretinin bel kemiği olan lojistik ve denizcilik sektörü özelinde sunduğumuz hizmetlerle liman süresini yapay zeka ve sensor teknolojileriyle yüzde 30 oranında azaltabiliyoruz. Konteyner kapasitelerinin yüzde 5 oranında daha verimli kullanılmasını sağlıyoruz. Hava durumu, gel-git ve akıntılar gibi unsurların tahmin edilmesiyle oluşturulan rotalar sayesinde yakıt tüketimini önemli oranda düşürüyoruz. HoloLens karma gerçeklik ürünlerimizle gerçek zamanlı ve 3 boyutlu takip imkânıyla mesafe ve maliyetleri ortadan kaldıran doğru kararlar alan ‘dijital kaptanlar’ oluşturuyoruz.  Dünyada uygulamaya geçtiğimiz bu örnekleri bugün duyurduğumuz Türkiye’nin taşımacılık ve birçok alanda lider şirketi Arkas’la gerçekleştirdiğimiz bulut dönüşümü iş birliğimiz, kapsamında bir ilk olarak Türkiye’de de hayata geçiriyoruz. Kapasitesi ve erişim kolaylığı ile birlikte, kullanıcılara en güncel güvenlik önlemleri ile korunan güvenilir bir altyapı sunan akıllı bulut platformumuz Azure, bugün dünyanın en büyük 500 şirketinin yüzde 90’ı tarafından kullanılıyor. Türkiye’de yüzde 56 olan bu oranı dünya seviyelerine yükseltmeyi hedefliyoruz.