Arkas’ın Dijital Dönüşümüne Ödül

Tüm şirketlerinin bilgi teknolojileri altyapısını ve kurumsal yazılımlarını buluta geçiren Arkas’a, Uluslararası Veri Şirketi IDC Türkiye’den ödül geldi. Yalnızca bir yılda tamamlanan buluta geçiş projesi ile Arkas artık daha teknolojik, daha hızlı, daha rekabetçi…

Teknoloji, IT ve telekom sektörlerinde araştırma ve değerlendirme alanında faaliyet gösteren International Data Corporation (IDC) tarafından verilen “IDC Türkiye Dijital Dönüşüm Ödülleri” sahiplerini buldu. 8 dalda ( Digital Transformer, DX Leader, Omni Experience Inovator, Information Visionary, Operating Model Master, Talent Accelarator, Digital Trailblazer, Digital Disruptor) verilen ödüllere 100’ün üzerinde başvuru olurken 52 firma değerlendirildi.

Dijital çağda şirketlerin var olabilmesi için teknolojiye ayak uydurması gerektiğine olan inançla Arkas, uzun yıllardır teknolojiye yatırım yapıyor. Dijital dönüşümünü hızlandıran Arkas, Microsoft iş birliği ile gerçekleştirdiği Cloud’a geçiş projesi ile “Digital Transformer”  kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Microsoft’un data centerlarına geçiş yapan Arkas, Bilgi Sistemleri Direktörlüğü’nden 80 çalışanı ile yalnızca bir yılda Cloud’a geçiş projesini tamamladı. Kurumsal yazılımlarını ve yazılım geliştirme platformalarını Cloud’a taşıyan Arkas böylece uçtan uca izlenebilirliğin yanı sıra, daha net maliyet ve performans kontrolü, olağanüstü durumlarda sistemlerin çalışmaya devam etmesi gibi bir çok avantaj sağlamış oldu.