Çukurova Racing Takımına Still-Arser Desteği

Alman forklift imalatçısı Still Arser, Çukurova Üniversitesi Otomotiv ve Makine Mühendisliği bölümü öğrencilerinin kurduğu Çukurova Racing takımına akülü transpalet hediye etti. Takım, İspanya “Castelloli Racetrack” pistinde 15 Temmuz’da yarışacak.

2013 yılından beri Arkas Holding ortaklığıyla Türkiye’de faaliyet gösteren dünyanın önde gelen Alman forklift ve istif makineleri üreticisi Still Arser gençlere de destek oluyor.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından 2016 yılında kurulan Çukurova Racing takımı ile bu uzun maratonda yan yana olan Still-Arser bayisi Adamer İş Makinaları, gümüş sponsorluğunu üstlendiği takıma hangar ve depolarında kullanmak üzere akülü transpalet hediye etti.

2017 ve 2018 yılında Formula Student İtaly’de yarışan ekip, 2019’da Barcelona’da gerçekleşecek Formula Student Andorra’da ülkemizi temsil edecek. Takım, en geç 10 Nisan’da aracı hazır edip test sürüşlerine başlamayı planlıyor. Still Arser, dünya çapındaki yarışta bu araç üzerindeki logosu ile temsil edilecek.

İlk defa  TÜBİTAK’ın düzenlediği hidromobil kategorisinde üçüncü olarak adını duyuran Çukurova Racing takımı, formula tarzı eletrikli arabalar üreterek uluslarası yarışmalara katılmayı hedefliyor. Gençler, en az maliyetle en iyi kalitede araçlar üretip Otomotiv Mühendisleri Topluluğu (SEA)’nın düzenlediği Formula Student yarışmasına girebilecek nitelikte arabalar dizayn ediyor.