GlobAlive’a Stevie’den Beş Ödül Birden!

Arkas Akademi’nin yurt dışı çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği eğitim yönetim sistemi GlobAlive, 35 ülke ve 1.000’den fazla adayın değerlendirildiği uluslararası ödül platformu Stevie Awards for Great Employers’ta 3 kategoride 2 altın ve 1 gümüş, Stevie International Business Awards’ta 2 kategoride 2 altın ödülün sahibi oldu.

Arkas Akademi tarafından yurt dışı acenteler için 2023 yılında hayata geçirilen eğitim yönetim sistemi GlobAlive, eğitim yönetim sisteminde yeniliklere imza atıyor.

GlobAlive, Stevie Awards for Great Employers uluslararası ödül platformundan başvuru yaptığı üç kategoriden de ödülle döndü. GlobAlive; Öğrenme Teknolojileri Uygulamasında Başarı, Mobil Öğrenmenin En İyi Kullanımı ve Yılın Öğrenme / Eğitim Ekibi kategorilerinde 2 altın ve 1 gümüş ödülün sahibi oldu.

Stevie International Business Awards’ta ise Öğrenme ve Gelişim ve Eğitim kategorilerinde 2 altın ödül kazandı.

Hem Eğitim Hem Etkileşim

Yurt dışındaki çalışanlara şirket kültürünü ve Türkiye’deki eğitim- gelişim faaliyetlerini yaygınlaştırmak, aidiyet ve iş birliği duygularını artırmak için tasarlanan GlobAlive’ın, çalışanların her gün giriş yapıp kullandığı canlı bir platform haline dönüşmesi amaçlandı. Böylece küresel bir öğrenme topluluğu oluşturmaya odaklanıldı. 24 ülkede 1.058 Arkas çalışanına erişen GlobAlive’da 2023’te toplam 35 sanal sınıf ile 49 e-learning eğitimi açılırken, platformun kullanım oranı ise % 89 oldu.

Standartların Dışında

Çalışanların eğitim seçimlerini yapabildiği ve tüm eğitim bilgilerinin tutulduğu bir sistem olan GlobAlive’ı geleneksel eğitim yönetim sistemlerinden ayıran birtakım özellikler bulunuyor. Bu özellikler arasında; sosyal öğrenme, oyunlaştırma, video ve özel içerikler, gelişimle bağlantılı kitap ve film önerileri yer alıyor.

Sosyal öğrenme yöntemlerine odaklanan bir arayüze sahip olan GlobAlive’da, her kullanıcı haber akışı ekranında anlık olarak gönderileri takip edip paylaşım yaparken, diğer ülkelerdeki çalışma arkadaşlarının profillerine erişebiliyor ve farklı kişilerin gönderilerine yorum ya da beğeni yapabiliyor. Sosyal kullanımının yanı sıra Arkas Akademi’nin tüm eğitim ve etkinliklerini bu platform üzerinden takip ederek, eğitimlerin kontenjan ve içeriklerini görüntüleyebiliyor. Platform aynı zamanda kullanıcılara sistem üzerinden eğitim planlarında değişiklik yapma olanağı da sunuyor. Kullanıcılar aynı platform üzerinden katılamayacakları eğitimlerin tarihlerinde değişiklik ya da iptal işlemi yapabiliyor ve Arkas Akademi’nin yıllık eğitim takvimine ulaşarak farklı eğitimler seçebiliyor.

Oyunlaştırmaya da yer veren GlobAlive’da kullanıcılar, her eğitim seçim döneminde Arkas Coin’leri ile platforma giriyor ve bu Coin’lerini eğitimleri seçerek harcıyorlar. Kullanıcılar eğitimleri tamamlamak, değerlendirmek, gönderi paylaşmak gibi eylemler sonucunda puan kazanıyor ve platformun liderlik tablosundaki sıralamasını yükseltiyor. Liderlik tablosunda zirvede yer alan çalışanlar, yıl sonunda Akademi tarafından ödüllendiriliyor.