Arkas Line, Berlin’de Gerçekleşen “Innovate4Climate”(IC4) Konferansında “Denizcilik Sektöründe Karbon Fiyatlamasını Yönetmeyi” Tartıştı

Innovate4Climate (I4C), Dünya Bankası Grubu tarafından düzenlenen, yıllık küresel bir iklim finansmanı, iklim yatırımı ve iklim piyasaları konferansıdır. 2017 yılında başlatılan I4C, iklim yeniliklerini yatırım fırsatlarıyla buluşturmayı hedefleyen düşünce liderlerini bir araya getirir ve diyaloğu eyleme dönüştürmeyi amaçlar. 2003-2016 yılları arasında düzenlenen CARBON EXPO’nun devamı niteliğindeki I4C, hem özel hem de kamu sektörü oyuncularının karbon pazarı altyapısını geliştirmeleri ve karbon piyasaları ile iklim finansmanı araçları üzerinde iş birliği kurmaları için tanınan bir platformdur.

Bu yıl 10-12 Eylül tarihlerinde Berlin’de sekizincisi gerçekleştirilen IC4 konferansında, Arkas Line, “Denizcilik Sektöründe Karbon Fiyatlamasını Yönetmek” başlıklı panelde sektörü temsilen yer aldı. Hollanda Emisyon Otoritesi Direktör Yardımcısı Maaike Breukels, Oeko-Institut Kıdemli Araştırmacısı Martin Cames, University College London Enerji Enstitüsü’nden Araştırmacı Domagoj Baresic ve Arkas Denizcilik Grubu Sürdürülebilirlik Direktörü Serra Tükel’in katıldığı panelde, AB Emisyon Ticaret Sistemi (ETS) ve denizcilik sektörünü etkileyen Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) ile AB düzenlemeleri tartışıldı.