Arkas Akademi Dijital Eğitim için Harekete Geçti A-Live

Arkas Akademi dijital eğitim sistemi A- Live’ ı hayata geçirdi.  Sosyal öğrenmeden oyunlaştırmaya, sınıf içi eğitimlerden videolu eğitimlere ve özel görevlere kadar birçok içeriği barındıran A-Live ile Arkas çalışanları dijital ortamda gelişim ve öğrenmeye başladı.

Arkas Holding İnsan Kaynakları tarafından“Eğitim Çalışanlar İçindir” mottosuyla 2007 yılında hayata geçirilen Arkas Akademi, ilk dijital eğitim yönetim sistemi A-Live ile klasik şirket içi eğitim sistemlerinde fark yaratacak.

Sosyal öğrenme ve Oyunlaştırma

Aslında çalışanların eğitim seçim ve kayıtlarının yapıldığı, eğitim bilgilerinin tutulduğu bir sistem olan A-Live’ı diğer standart sistemlerden ayıran bir takım özellikler var; sosyal öğrenme, oyunlaştırma, etkinlik ve görev adımlarının olduğu, videoların ve özel içeriklerin yer aldığı, gelişimle bağlantılı kitap ve film önerilerinin yapıldığı, motivasyonu hedefleyen dijital bir platform olması.

Interaktif platform

Amaç, klasik eğitim yönetim sistemlerinde olduğu gibi çalışanların yalnızca senede bir kez kullanıp bir daha giriş yapmadıkları bir eğitim platformu yerine, her çalışanın her gün giriş yapıp kullandığı canlı bir platform haline dönüşmesi.

Sınıfiçi ve Online eğitimler

A-live’da  bu sene toplam 43 adet mesleki, kişisel gelişim ve online eğitim açtık. Bu eğitimlerin öncesi ve sonrasında yer alan görevler ile eğitimlerin sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz.  Eğitimler çalışanlara bir süreç halinde sunuluyor. Katılımcılar, İster bir e-eğitim olsun, ister sınıf içi eğitim olsun platformda yer alan eğitim öncesi ve sonrası adımları takip ederek, kendilerine atanan ya da seçtikleri eğitimden en yüksek faydayı sağlayabilecekler. Çalışanlar bu adımları tamamlayarak, puan ve rozet kazanıp Arkas liderlik tahtasında kendi seviyelerini takip edebilecekler.

Haydi sen de gelişme paylaş!

Yetkinlikle ilişkilendirilmiş sorular ve ipuçları sayesinde belirli yetkinlikler de geliştirilebilecek. Çalışanlara “Soru Sor”, “Soru Cevapla”, “İpucu Paylaş” ve “Gelişme Paylaş” şeklinde 4 temel güncelleme şekli sunuluyor.

A-Live’a giriş yapan çalışan oranımız %63’e ulaşmıştır. A-Live bir eğitim yönetim sistemi olmasının yanı sıra aslında keşfet paylaş alanı ile işimizle ilgili konuları paylaşabileceğimiz sosyal öğrenme tabanlı bir yapıya sahiptir. A-Live yarattığı etkileşimli gelişim ortamıyla unvanlardan bağımsız herkesin birbiriyle işe ve gelişime yönelik paylaşımları yapabildikleri şirket içi bir mecraya dönüşmesi hedefleniyor.

Arkas Akademi olarak çalışanlarımızla iletişimimiz daha fazla olacağı için, iş performanslarına yönelik konularda  gözlemleyip, ihtiyaçları doğrultusunda yönlendirme şansını da yakalamış olacağız. Yeni nesil için de son derece teknolojik, interaktif ve motive edici bir sistem olacağına inanıyoruz.