Arkas Line, Arkas Arcademia’da Özgür Demirtaş’ı Ağırladı

Arkas Line, iş ortaklarıyla olan buluşmalarının ikincisini Arkas Arcademia’da gerçekleştirdi. Profesör Doktor Özgür Demirtaş’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Türkiye ve dünya ekonomisine yönelik gelecek dönem öngörüleri konuşuldu.

Arkas Line, yöneticileri ve iş ortakları İzmir’in “Yeni Deneyim Merkezi” olarak konumlanan Arkas Arcademia’da bir araya geldi. Tarihi Arkas Mattheys Köşkü’nde yapılan etkinlik, Arkas Line CEO’su Can Atalay’ ve Arkas Denizcilik CEO’su Cenk Değer’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Arkas Line CEO’su Can Atalay açılış konuşmasında, “Bugün, Arkas’ın büyük özenle restore ederek İzmir’e yeniden kazandırdığı, 1780 yılında yapılmış Arkas Mattheys Köşkü’nde sizlerle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz.

İzmir’in kurtuluşu sonrasında 16 Eylül 1922‘de, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının misafir edildiği ayrıca, ev sahibesi Hortense Wood’un günlüklerinden öğrendiğimize göre Cumhuriyetin kuruluşu ile ilgili önemli konuşmaların yapıldığı bu köşkte bir araya gelmek bizim için ayrı bir önem taşıyor. Yaşadığımız coğrafya ve konjonktür neredeyse her gün farklı senaryolara uyanmamıza neden olsa da çok uzak olmayan bir gelecekte barışın ve sevginin hâkim olduğu bir dünya diliyorum. Zorlu coğrafyalarda iş üreten bir şirket olarak değişen şartlara uyum sağlama ve çözüm üretme refleksimizle sizlerin yanınızda olmaya devam ediyoruz. Dünyanın rotası yeniden oluşturulmaya çalışılırken, bizlerin rotasını, yönünü belirlemeye yardımcı olacak bilimsel veriler ışığında Özgür Hoca’nın öngörülerinin hepimize yol gösterici olmasını umuyorum” dedi.

Profesör Doktor Özgür Demirtaş ise söyleşide finansal verilere değindi. Demirtaş, finansal göstergelerin ülke ekonomilerinin ve şirketlerin durumu hakkında geleceğe dair ipuçları barındırdığını söyledi.