Arkas Line’dan Açık Yüklere Özel Proje Çözümü

(22.04.2024)

Arkas Line, proje yük taşımacılığı kapsamında Libya’da bulunan insani yardım kuruluşuna ait iki adet sürat botunu Marport Limanı’ndan Libya’nın Misurata Limanı’na taşıdı.

Akdeniz, Karadeniz, Batı ve Kuzey Afrika, Kuzey Avrupa ve son olarak Amerika’nın doğu kıyılarına haftalık düzenli hat taşımacılığı yapan Arkas Line, Denizcilik sektöründeki 25 yılı aşkın tecrübesiyle konteyner taşımalarının yanı sıra proje yük taşımacılığı ile de müşterilerine kaliteli, hızlı ve güvenli hizmet sunuyor.

Marport Lima’nından Vassilis A isimli konteyner gemisine yüklenen ve her biri 4100 kg ağırlığa sahip ve 3.3 metre genişliğinde olan iki sürat botu Misurata Limanı’na ulaştırıldı. Arkas Line, bu taşımayla konteyner servis hattında konteyner ve açık yükleri birlikte taşımış oldu.

Libya’da bulunan bir insani yardım kuruluşuna ait botların Libya’da arama ve kurtarma çalışmalarında kullanılması planlanıyor.

Türkiye’de deniz taşımacılığındaki öncü konumuyla Alphaliner Listesi’nde de 30. sırada yer alan Arkas Line, Türk dış ticaretine katkı sunmaya devam ediyor.