SPARC #5665: Yenilikçi Yaklaşımıyla Dikkat Çeken ve Sürdürülebilirlikte Fark Yaratan Takım

Arkas Line, sürdürülebilirlik projeleri kapsamında sponsorluğunu üstlendiği SPARC #5665 robotik takımı, mentorları Abidin Zenginler tarafından 2015 yılında kurulmuş bir takımdır. Takım, öğrencilerin STEM alanına olan ilgisini artırmak ve gelecekteki kariyerlerinde cesaretlendirmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Geçtiğimiz sene FRC1 Haliç Regional yarışmasında Woodie Flowers ve Endüstriyel Tasarım ödüllerini kazanmıştır.

SPARC #5665 robotik takım üyesi liseli gençler, FRC finallerinin yapıldığı Houston’da 17-20 Nisan 2024 tarihleri arasında yarışarak ABD’de gururla ülkemizi temsil ettiler. SPARC #5665 dünyanın dört bir yanından yarışmaya katılan 600 takım arasından sıyrılarak, yarışma süresince gösterdiği benzersiz çabaları ve performansıyla FIRST® dinamiğini en iyi yansıtan takımlardan biri oldu ve jüri özel ödülü olan Judges Award’ı almaya hak kazandı.

Ayrıca, SPARC #5665 takımı, geçtiğimiz mart ayında Volkswagen Arena’da gerçekleşen Bosphorus Regional FRC 2024 turnuvasında Sürdürülebilirlik ödülünü kazanmış ve ardından 22-23-24 Mart tarihlerinde Marmara Regional FRC 2024 turnuvasında da jüri özel ödülünü almıştır.

Ekip robotun yapımında, geri dönüştürülmüş elektronik parçalardan ve tekrar kullanılabilen diğer malzemelerden yararlanıldığını belirtiyor. Robotun her yıl yeniden yapılmak yerine temel unsurlarının sabit kaldığını ancak bazı bölümlerindeki malzemelerin değiştirildiğini ifade eden takım üyeleri, devam eden önceki projelerle birlikte yeni proje çalışmalarının da bulunduğunu söylüyor. Ekip üyeleri, robot yapımından arta kalan ve kullanılmayan bazı malzemelerin 1 yıllığına ihtiyacı olan diğer takımlara verildiğini ifade ediyor. Bunun karşılığında da diğer takımın üyeleri bu malzemelere ilave unsurlar katarak yıl sonunda SPARC’a iade ediyorlar.

Arkas Line’ın sürdürülebilirlik projeleri kapsamında sponsor olduğu SPARC #5665 robotik takımı, başarıları ve sürdürülebilirlik vurgusuyla dikkat çeken bir takımdır. Bu sponsorluk, Arkas Line’ın sürdürülebilirlik alanındaki çabalarını desteklemeye devam etmektedir.