17.12.2024
Dünya Bankası tarafından organize edilen “Stakeholder Workshop on Sustainable Shipping and Ports in Türkiye” çalıştayı Ankara’da yapıldı. Çalıştaya panelist olarak katılan Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül, biyoyakıtların çevresel faydaları ve denizcilikteki önemi hakkında konuştu.
Dünya Bankası; ulaştırma, enerji, çevre, ticaret ve finans sektörlerinden önemli paydaşları Başkent Ankara’da bir araya getirdi. “Stakeholder Workshop on Sustainable Shipping and Ports in Türkiye” başlıklı çalıştayda, denizcilik yakıtlarının geleceği, enerji dönüşümü ve sektördeki karbonsuzlaşma gibi kritik konular ele alındı. Çalıştayda, Türkiye’nin stratejik konumu ile yenilenebilir enerji kaynaklarının, yeni nesil denizcilik yakıtlarında nasıl bir rol model haline getirebileceği de tartışıldı.
İlgili bakanlıkların yetkililerinin de yer aldığı etkinliğe panelist olarak katılan Arkas Bunker Genel Müdürü Seçkin Gül çalıştayın “Alternatif deniz yakıtlarının geliştirilmesinde Türkiye’nin stratejik rolü ve temel fırsatlar” temalı panelinde konuştu. Türkiye’de alternatif denizcilik yakıtlarının gelişimi hakkında bilgiler verdiği konuşmasında biyoyakıtların denizcilik endüstrisindeki önemini, faydasını ve geleceğini detaylı bir biçimde aktaran Gül, “Türkiye’de biyoyakıt alanında ilk ISCC sertifikasına sahip yakıt ikmal şirketi Arkas Bunker olarak BIO24F adını verdiğimiz biyoyakıtı Arkas Line gemilerinde kullanırken aynı zamanda diğer armatörlerimize de sunuyoruz. Tecrübeli ekip arkadaşlarım ve iş ortaklarımızla birlikte biyoyakıtlar üzerinde durmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuklarında gemilerine özel çözümlerle daha temiz denizlere ulaşmak için tüm armatörlerimizin yanındayız” diye konuştu.
12 Aralık’ta gerçekleşen çalıştay, Dünya Bankası Avrupa ve Asya Bölgesi Ulaştırma Sektörü Uygulama Yöneticisi Shomik Mehndiratta’nın kapanış konuşmasıyla sona erdi.