Arkas Spor 3. kez Final Turunda

Türk voleyboluna ilkleri yaşatan Arkas Spor, Efeler Ligi Play-Off’larında fırtına gibi esmeye devam ediyor. Pay-Off çeyrek final etabında Tokat Belediye Plevne’yi 2-0’lık seriyle geçen ve yarı finalde Galatasaray’ı 3-0 ve 3-2’lik galibiyetler yine 2-0’lık seriyle eleyen Arkas Spor üst üste 3. kez Efeler Ligi Final Etabı’na katılmaya hak kazandı. İstanbul’da 3-0 mağlup ettiği Galatasaray karşısında setlerde 2-0’lık üstünlüğü yakalayan mavi-beyazlı ekibimiz daha sonraki setleri 31-29 ve 27-25 kaybedince büyük heyecan içinde geçen karşılaşma tie-break setine uzadı. Arkas Spor rakibini üstün oyunu sonunda 15-8 yenerek maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Galatasaray karşısında taraftarının yoğun desteğiyle galibiyete ulaşan Arkas Spor’da Adis Lagumdzija 36 sayı üreterek dikkat çekti. Kritik anlarda aldığı 4 ace sayısıyla rakibin direncini kıran Robert Taht 17 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Takımın genç isimlerinden Yiğit Gülmezoğlu ise güzel oyununu 20 sayıyla süsledi. Bu sonuçla Arkas Spor, Halkbank’ı yarı final etabı sonunda 2-0’lık seriyle eleyen Fenerbahçe’nin rakibi oldu.

Final serisi İstanbul’da başlıyor

Arkas Spor saha avantajıyla başlayacağı Final Etabı’nda ilk maçını 21 Nisan Pazar günü İstanbul’da yapacak. Serinin ikinci sınavı da yine Fenerbahçe’nin sahasında 23 Nisan Salı günü olacak. 3 galibiyete ulaşan tarafından 2018-2019 sezonu şampiyonu olacağı serinin diğer maçları ise 27-30 Nisan’da İzmir’de, galibiyetlerin eşitliği halinde ise 5. ve son maç yine İzmir’de 3 Mayıs’ta olacak.