Arkas’ın Çocuk Dünyası

Çocuklar bir şehrin, bir ülkenin, dünyanın geleceği… Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir milletin kaderinin değiştiği 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesi de bu yüzden… Daha parlak bir gelecek için çocukların sevgiden sonra  ihtiyacı olan şey ise bilginin yanı sıra yabancı dilde, sporda, sanatta ve diğer branşlarda “nitelikli” bir eğitim.

İzmir’de bu uğurda harekete geçenlerden biri de Arkas… Eğitim, spor ve sanat alanındaki sosyal sorumluluk projeleri ile pek çok çocuğa dokunuyor. Çocukların  sağlıklı birey iyi bir sporcu ve iyi bir sanat sever  ve iyi bir dünya vatandaşı olmaları için var gücüyle çalışıyor Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın eğitim için söyledikleri ise bu felsefeyi özetliyor; “Çocuklarımız hayata hazır ve kendilerine güvenle yetişsinler. Hayal kursunlar, hayal kurdursunlar. Benim ilkem budur. Her şey hayal etmekle başlar. Hiçbir şeyi istemeden, arzu etmeden ve hayal etmeden yapamazsınız. Bunun için de iyi bir eğitimden, öğretimden geçmeniz gerekir.”

Mesleki Yeterlilik Sahibi Gençler İçin…

Arkas çocukların yanı sıra, hizmet verdiği alanda yeterlilik sahibi insan kaynağına olan inançla 2014 yılında kurduğu Arkas Narlıdere Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi ile gençlere de dokunuyor. Ulaştırma Hizmetleri/Lojistik Dalı’nda eğitim veren okul, teorinin yanı sıra verdiği pratik eğitimlerle sektöre taze kan sağlıyor. Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öncelikli unsur ise öğrencilerin mezun olduktan sonra uluslararası ticarette çalışacak ve hizmet verecek olmaları nedeniyle iyi bir ingilizce eğitim.

Dünya İnsanı Yetiştirmek İçin Köklü Adım

2000’li yıllara gelindiğinde Lucien Arkas, eğitim alanında da değer yaratmak için harekete geçti. Kurulmasına öncülük ettiği Orion Eğitim Vakfı ile Karşıyaka ve Güzelbahçe’de kurulan Piri Reis Okulları’nda katkıda bulunmaya devam ediyor.

“Dünya İnsanı” yetiştirmeyi kendine amaç edinen Özel Piri Reis Okulları, öğrencilerine akademik başarı uğruna çocukluklarından geri kalmadıkları bir eğitim ortamı sunuyor. Özel Piri Reis Okulları’nda çocuklar için çocukluklarından mahrum kalmayacakları spordan, sanattan, sosyal hayattan ödün vermeden öğrenebilecekleri bir ortam oluşturuluyor. Tüm dünyada Fransızca eğitim yapan prestjli eğitim kurumlarına Fransız Hükümeti tarafından verilen “LabelFrancEducation Sertifikası”na sahip okulun hedefi ise dünyanın neresinde olursa olsun kendini rahatlıkla ifade edebilen bireyler yetiştirmek.

Lucien Arkas “Biz çocukları anaokulundan alıp üniversiteye gidene kadar ellerinden tutup beraber yürüyoruz. Çocuklarımızı ileride hem bu memleketi hem kendilerini en iyi yere getirebilecek insanlar olacak şekilde yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Onların dünya vatandaşı olmasını hedefliyoruz” diyor Lucien Arkas.  

Lucien Arkas yıllar önce eğitim gördüğü Özel İtalyan Ana ve İlkokulu’na ise yönetim desteği vererek eğitim zincirine başka bir halka ekliyor. İzmir’de ilk kez ana ve ilkokulu tek çatı altında birleştiren okulun en büyük özelliği ise Türkçe ve İtalyanca ana dil eğitiminin yanında İngilizce ve Fransızca olmak üzere toplam dört lisanda eğitim vermesi.

Eğitim Yalnızca Okul Sıralarında Değil

Arkas’ın sosyal sorumluluk alanlarından bir diğeri ise spor. Saint Joseph yıllarında voleybol kültürü ile yetişen Lucien Arkas, bu kültürün İzmir’de yayılmasını sağlamak üzere harekete geçti. 2005 yılında Arkas Spor Kulübü olarak faaliyete geçen kulüp, bünyesindeki branşlardan voleybol, yelken, dağcılık ve yüzme ve basketbolla çocuklara ve gençlere kucak açıyor. yıllardır altyapıya verdiği önemi, A Takım’a ve Milli Takım’a kazandırdığı oyuncularla belgeliyor.

2001 yılından beri süre gelen voleybol okulları ise şimdiye dek 8 bin İzmirli çocuğa dokundu. Yalnızca okul döneminde değil, yaz aylarında, tatilde de spor şart diyerek açılan Arkas Çeşme Site Spor, “Ağaç yaşken eğilir” felsefesiyle her yaşta spor yapmayı yaygınlaştırma misyonunu üstlendi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Arkas Spor Asbaşkanı Bernard Arkas, “Ne yazık ki çocuklarımız eskisi gibi sokakta oynayarak vakit geçiremiyor. Onlara vakitlerini  kaliteli  geçirebilecekleri, spor yapabilecekleri sağlıklı ortamlar sunmak istiyoruz. Dolayısıyla misyon edinilmesi gereken konu spordur bu noktada Arkas olarak bizim de önceliklerimizden biri bu nedenle spor” diyor.

Rüzgara Koşan Çocuklar

Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü de Arkas’ın dokunduğu bir başka alan olan yelkendeki temsilcisi. 40 profesyonel yelken sporcusu bulunan kulüpte 15 milli sporcu bulunuyor. Yaz ayları ise rüzgar ve yelkenle dolu dolu geçen kulüpte 250 çocuğa yelken eğitimi veriliyor.

Yaratıcılığın Sınırsız Olduğu Yaşlar

Sanat ise bireyin gelişiminde yapbozun önemli parçalarından biri. Arkas Sanat Merkezi ve Arkas Deniz Tarihi Merkezi olmak üzere iki farklı tarihi mekanda, çocuklar ve gençler için yıl boyunca farklı etkinlikler düzenleyen Arkas, çocukları sanatla tanıştırmayı, onlara müze kültürünü aşılamayı ve sanatı yaşamlarının bir parçası haline getirmeyi hedefliyor. Arkas Sanat Merkezi’nde ücretsiz gerçekleştirilen çocuk atölyelerinde minikler sergilenen eserler aracılığıyla geçmiş ve gelecek arasında bağ kurmayı, estetik duyarlılıklarını geliştirmeyi ve çevrelerini yorumlamayı öğreniyor. Arkas Sanat Merkezi’nin kurulduğu 2011 yılından beri 176 bin ziyaretçisinin 60 bine yakınını öğrenciler oluşturuyor.