Arkas M.A.T Sailing Team, Çeşme Kış Trofesi’nde Kupayı Kaldırdı

24.06.2024

Çeşme Marina ev sahipliğinde yapılan 2024 Çeşme Kış Trofesi sona erdi. Aylar süren ve altı ayaktan oluşan trofede Arkas M.A.T Sailing Team, ARC A1 klasmanında birinci oldu.

İlk ayak yarışları ocak ayında başlayan 2024 Çeşme Kış Trofesi, altıncı ayak yarışlarının sonuçlanmasıyla birlikte tamamlandı. Beş ay süren kış trofesi, Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) ve Çeşme Marina iş birliğinde düzenlendi. Yarışmanın altıncı ve son ayağında şamandıra yarışı Ilıca’da başladı. Burada uyarı işaretini  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan ile Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak birlikte verdi. Çeşitli etaplardan oluşan mücadelede IRC A1 kategorisinde Arkas M.A.T Sailing Team Arkas Blue Moon 1 isimli teknesiyle birinci oldu. IRC A2’de  Socar Joy Lemon, IRC A3’te Zamazingo, IRC B1’de Nemo Bal Spor, IRC B2’de Yankı 2 ve Destek sıfında ise Chess Chelsea kupayı kazandı.

Yarışmanın diğer beş ayağında da kendi klasmanında birincilik elde eden Arkas M.A.T Sailing Team böylece altı ayakta da kendi sınıfında kazanan takım oldu.