Spor, Sanat ve Bilimsel Aktivitelerin Buluştuğu Arkas Çeşme Site Spor Yaz Kampı Haziran’da Açılıyor

(09.05.2024)

Çocuklara harika bir yaz kampı programı oluşturan Arkas Çeşme Site Spor’un 17 Haziran’da başlayacak kamp takvimi üç ay sürecek. Spor, sanat ve bilimsel etkinliklerin yer aldığı kampla, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine destek olunması hedefleniyor. Kamp programında voleybol, basketbol ve jimnastik gibi sportif faaliyetlerle müzik ve resim gibi sanatsal aktiviteler yer alıyor.

Eğlence ve sporla dolu bir yaz kampı programı hazırlayan Arkas Çeşme Site Spor, kamp programının kapılarını 17 Haziran’da açıyor. Çocukların ve gençlerin sporla iç içe, sağlıklı bir yaşam tarzı kazanmalarını hedefleyen Arkas Çeşme Site Spor, kamp ile çocukların gelişimlerini destekliyor. Bu kapsamda Arkas Spor öncülüğündeki Voleybol Spor Okulu ve Basketbol Spor Okulu’nda çocuklar seviyelerine göre eğitim alacaklar. 7-14 yaş arasındaki çocukların düzeylerine göre belirlenen voleybol dersleri haftanın üç günü üç haftalık dönemlerde gerçekleştirilecek. 11 yaş üzeri için de özel ders imkanı sunulacak olan voleybolda bireysel dersler ise her gün verilecek.  Arkas Çeşme Site Spor basketbolda da 5-15 yaş grubu için hafta içi her gün üç hafta süren programlarda eğitimler tasarladı. Çocukların yaş seviyeleri düşünülerek belirlenen Basketbol Spor Okulu eğitimlerinde kişiye özel dersler de olacak.

Profesyonellerle İş Birliği

Jimnastik dersleri ise eski milli sporcuların antrenörlük yaptığı Ege Cimnastik iş birliği ile 4-10 yaş grubu için Salı ve Perşembe olmak üzere haftanın iki günü üç haftalık dönemlerle (6 ders) yapılacak. Klasik bale ve dansta uluslararası başarılara imza atan Prömiyer Dans bu yaz Arkas Çeşme Site Spor’da çocuklara haftanın üç günü ders verecek. Ders süresi 50 dakika olarak uygulanacak.

Teniste ise 6-15 yaş grubu için oluşturulan program kapsamında Bilgihan Büyüktaş Acedemy iş birliği ile öğrencinin tercihi doğrultusunda ister özel ders ister grup dersleri verilecek.

Dolu Dolu Bir Atölye Programı

Eğitimci Tülay Apaydın ise 21 yıldan fazla sanat tecrübesiyle Arkas Çeşme Site Spor’un yanında. Güzel sanatlar fakültelerine öğrenci yetiştiren Apeas By Tulay iş birliği ile gerçekleşecek atölyeler resim, mozaik, seramik, heykel, punch ve dijital çizimden oluşuyor. Atölyeler haftanın beş günü 4 yaş üzeri çocukların yanı sıra yetişkinler için de devam edecek.

Çeşitli Enstrümanları Öğrenme Fırsatı

Çocuk ve yetişkinlerin yararlanabileceği müzik dersleri ise Arkas Çeşme Site Spor’un iş ortağı Alsancak Müzik Kursu desteğiyle yapılacak. Flüt, keman, piyano, klasik gitar, akustik gitar, elektro gitar, bateri, ukulele ve şan-ses branşlarında yapılan eğitimleri haftada bir gün öğrenciye özel bir saatte 11.00-19.00 arasında planlanacak.

Robotik Kodlama

Arkas Çeşme Site Spor’da Inovathink ile çocuklar için robotik kodlama programı da oluşturuldu. Çocukların algoritmik düşünme, problem çözme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme, bir problemin çözümünü çok yönlü düşünebilme, özgüvenli olma, yaratıcı olma gibi becerilerini artırmayı amaçlayan program pazartesi ve çarşamba günleri olmak üzere haftada iki gün olarak planlandı. Derslere okul öncesi 5,5 yaş da dahil olmak üzere 1-5 arasındaki tüm sınıf öğrencileri ve üstü yaşlar katılabilecek.

Minik Parmaklar

Psikolog Cansu Yıldırım ve İngilizce Öğretmeni Yasemin Bayraktaroğlu ise 3-6 yaş aralığındaki çocuklar için “Minik Parmaklar” oyun atölyesinde İngilizce ve psikolojiyi bir araya getiriyor.  Oyun atölyesi, salı ve perşembe olmak üzere haftada iki gün yapılacak.

Spor ve atölye programlarının çocukların bireysel gelişmelerini destekleyeceği ve kendilerinde farkındalık oluşturacağı düşünülüyor.