YURT İÇİ ETKİNLİKLER

Notre Dame’in Kamburu Müzikali

Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu, İzmir (13 Nisan)

Victor Hugo’nun ölümsüz eseri; “Notre Dame – Quasimodo Musical”, Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda sizlerle… Vural Bingöl’ün yönettiği ve oynadığı, kareografisini Ali Kemal Aydın’ın yaptığı Türkçe müzikal, 13 Nisan’da izleyiciler ile buluşuyor.

Urla Enginar Festivali

Urla, İzmir (26-27-28 Nisan)

Dünya Gurme Şehirler Ağı’na üye olan ve sakız enginarın kalbi Urla, 26-28 Nisan’da lezzet ve kültür festivaline meraklılarını bekliyor. Bu yıl 5.kez düzenlenecek festival, Ege’nin lezzetlerini ve coğrafyasını sunuyor.

Mürekkepten

Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar, Pera Müzesi, İstanbul (11 Nisan-28 Temmuz)

Çalışmalarını Çin’de sürdüren 13 farklı sanatçının yapıtlarının bir araya geldiği Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar sergisi, mürekkep resim geleneğine farklı bir yorum getiriyor. Küratörlüğünü Karen Smith’in yaptığı, manzaralar ve doğal formlar gibi temalara sahip yapıtlar, 11 Nisan’dan itibaren Pera Müzesi’nde görücüye çıkıyor.

Sanatçılar: Xu Bing, Chen Haiyan, Jian-Jun Zhang, Xing Danwen, Luo Yongjin, Sun Yanchu, Qiu Anxiong, Li Ming, Xu Hongming, Chen Guangwu, Liang Wei, Zhou Fan, Tang Bohua

PSM Caz Festivali: Enrico Macias

Zorlu PSM, Turkcell Sahnesi, İstanbul (27 Nisan)

Enrico Macias efsanesi yeniden İstanbul’da! Pop müziğinde devrim yaratan, 60’dan fazla bestesi Türkçe’ye çevirlen, ünü Ortadoğu ve Avrupa’yı aşan Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias, 27 Nisan’da Zorlu PSM’de sahne alıyor.

YURT DIŞI ETKİNLİKLER

Coachella Vadisi Müzik ve Sanat Festivali

Indio, Kaliforniya, ABD (12-14 & 19-21 Nisan)

1999 yılında Paul Tollett ve Rick Van Santen tarafından kurulan Coachella Valley Music and Arts Festival, bu sene de Indio, Kaliforniya’da sevenlerini müzik ve sanata doyuracak. Rock, indie, hip hop ve elektonik dans türünde farklı müzik türlerininin birçok sahnede izlenebildiği Coachella, 12-14 Nisan ve 19-21 Nisan’da gerçekleşiyor.

Kral Günü

Hollanda (27 Nisan)

İlk olarak 1885’te Prenses Wilhelmina’nın doğum günü kutlaması nedeniyle Queen’s Day adıyla gerçekleşen, daha sonra 2014 yılında Kraliçe Beatrix’in tahtı en büyük oğlu Willem-Alexander’a teslim etmesiyle ismi King’s Day olarak değiştirilen festival, Avrupa’nın en büyük şehir festivallerinden ve Hollanda’nın en eğlenceli günlerinden biri olarak her yıl büyük çoşkuyla kutlanıyor. Sokakların turuncuya boyandığı, adım atılacak yerin kalmadığı ve yüzlerce etkinliğin düzenlendiği festival bu yıl da 27 Nisan’da dev gösterilere sahne oluyor.

Afrikaburn,Tankwa

Karoo, Güney Afrika (29 Nisan-5 Mayıs)

Afrika kıtasının en büyük sanat festivallerinden biri olan Afrikaburn, bu yıl 29 Nisan-5 Mayıs arasında her zamanki yerinde, Karoo’nun Tankwa kasabasında kutlanıyor. Müzik, dans ve ateş üçgenindeki festival marjinal kostümler ile de dikkat çekiyor.Paranın geçmediği, herhangi bir sponsor, reklam ve satıcının bulunmadığı, her şeyin takas ekonomisine dayandığı festivalin felsefesi ise paylaşmak.

Beltane Ateş Festivali

Edinburg İskoçya (30 Nisan)

Her yıl 30 Nisan-1 Mayıs günleri kutlanan, kökleri Keltlere dayanan ve Galya güneş tanrısı Bel/Belenos’ten ismini alan Beltane festivali; baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ediyor. Ana teması ateş olan festivalde Kelt kostümleri giymiş ve Kelt efsanelerindeki figürleri temsil eden katılımcılar, yaktıkları meşaleler, yerel dans ve hareketlerle ateş gösterileri yaparak geçit töreni düzenliyorlar.

Kiraz Çiçekleri (Sakura) Zamanı

Japonya (Nisan)

Geleneklerin modern teknoloji ile harmanlandığı adalar ülkesi Japonya, her yıl Mart sonu ve Nisan aylarının başında kiraz çiçeklerinin görsel şölenine ev sahipliği yapıyor. Japon kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Sakura, hayatın mucizesi ve baharın müjdecisi olarak görülüyor. Baharın gelişiyle yaşanan değişimi de simgeleyen Sakura zamanına, Nisan ayı boyunca ülkenin çeşitli

Lale Festivali

Hollanda (19 Nisan-5 Mayıs)

2000 hektardan fazla lale soğanı tarlasına sahip, Hollanda’nın en büyük çiçek soğanı yetiştirme bölgelerinden Noordoostpolder, ilkbaharda renk cümbüşü içinde unutulmaz manzaralara tanık oluyor. Nisan ayının ortasından Mayıs ayının başlarına kadar sürecek olan festivalde ayrıca çeşitli lale alanlarını geçmenizi sağlayacak olan belirli yürüyüş, bisiklet veya araba rotaları belirleniyor.

Münih Bahar Festivali

Münih, Almanya (26 Nisan-12 Mayıs)

En güzel bahar festivallerinden biri Münih’te gerçekleşiyor. Dev çadırlar ve panayırlar, sınırsız müzik ve eğlence, 26 Nisan-12 Mayıs arasında konuklarını bekliyor.

Shawn Mendes, “The Tour” Dublin 3Arena Konseri”

Dublin, İrlanda (13 Nisan)

Kanadalı şarkıcı ve söz yazarı Shawn Mendes, 13 Nisan’da Dublin 3 Arena’da sahne alıyor. 2014 yılında yayınladığı “The Shawn Mendes” ismi ile yayınladığı EP’si 37 dakika içinde iTunes’da 1 numaraya yerleşen, 2016 yılında yayınlanan Forbes’ın “30 yaş altı Müzik” listesine girdiğinde 17 yaşında olan Mendes tüm dünyada büyük ilgi görüyor.