Monreve Kütüphanesi Miniklere Işık Oluyor

28.06.2024

İskenderun’da depremzedelere hizmet veren Arkas Yaşam Merkezi içindeki Monreve Kütüphanesi, İzmirlilerin desteğiyle büyümeye devam ediyor.

Monreve Group, bir yıl önce yüzyılın felaketinin yıl dönümünde İskenderun’daki Arkas Yaşam Merkezi’nin içinde kurduğu kütüphaneyi büyütmek amacıyla “Depremin Yıldönümünde 1 Kitap Sizden 1 Kitap Bizden” sloganıyla kampanya başlattı.

Minik depremzedelere ışık olacak kampanya için Mistral İzmir’deki Montiano’nun içinde kitap bağış ünitesi kuruldu. İş ortakları ve misafirlere bir çağrıda bulunularak Monreve Kütüphanesi’ne kitap bağışı toplandı. Topladığı her kitap için bir kitap satın alan Monreve Group, 4 bin yeni kitap ile Monreve Kütüphanesi’nin büyüttü. Böylece farklı türlerden 7 bin 500 kitap ile bölgedeki çocuk ve yetişkinlerin öğrenme ve sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılama imkanı sunuldu.

Kampanya kapsamında toplanan ve satın alınan kitaplar, İskenderun’a Monreve Group ve Arkas Sanat iş birliğinde götürüldü. Arkas Sanat eğitmenleri, bölgede yaşayan 5-18 yaş grubundaki çocuklar için sanat atölyeleri düzenledi. Çocukların hayal gücüne katkıda bulunmak ve yaratıcılıklarını keşfetmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen atölyelere yaklaşık 100 çocuk katılım gösterdi. Atölye katılımcılarına ve atölyeye katılma fırsatı bulamasa da yaratıcılığını göstermek isteyen toplam 250 çocuğa ise tuval ve boya seti armağan edildi. Monreve Group Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas, kampanyanın başarısında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirterek “İzmirlilerin desteğiyle çocuklarımızın hayatına dokunmaya, onlara umut ve ışık olmaya devam edeceğiz” dedi.