DEÜ’deki “Arkas Konteyner Sanat Galerisi”nin İlk Sergisi: Kabuk

Arkas Holding’in Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hediye ettiği konteynerler BGB Konteyner Galerilerine dönüştü. İlk sergi ise Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencisi Eda İlbeyci’nin Seramik Enstalasyon Sergisi “Kabuk” oldu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı’nca yapımı planlanan “Alternatif Sergi Alanı”, Arkas Holding’in desteğiyle geçtiğimiz aylarda gerçeğe dönüştü. Sosyal sorumluluk olarak genç sanatçılara katkısı olması amacıyla üniversiteye üç adet konteyner bağışlayan Arkas sayesinde konteyner galerileri sanatla doluyor. Fakülte bahçesinde bulunan kırmızı, yeşil ve mavi renklere sahip üç adet konteynerlerde lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra genç sanatçılar ve tasarımcılar da çalışmaları sergilenecek.

Sanatsal etkinliklerin, atölye çalışmalarının, seminerlerin ve performansların yapılabileceği  “Arkas Konteyner Sanat Galerisi’nin ilk sergisi ise Eda İlbeyci’den geldi. 20-24 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçileri ağırlayan seramik enstalasyon sergisi Kabuk için İlbeyli, “Nereye gidersek gidelim yanımızda taşıdığımızdır kabuğumuz. Bize ait ne varsa içindedir; korkular, sevinçler, üzüntüler, umutlar… Sahi umut var mıdır yoksa, umuda sahip olabilme isteği midir bu? Yaşadıklarımızın envanteridir kabuğumuz; bize kalanlar, bizden alınanlar. Kabuğumdan sadece bir kesit gördükleriniz; siz ne anlam yüklerseniz o olacaklar” diyor.