Arkas Petrol’ün de Katıldığı IBIA Toplantısı İstanbul’da Yapıldı

Oytun Karakaş, Seçkin Gül

Uluslararası Yakıt İkmalcileri Derneği (IBIA – International Bunker Industry Association) tarafından organize edilen IBIA 2019 toplantısı İstanbul’da tamamlandı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen etkinlikte sektörün güçlü oyuncularından olan Arkas Petrol de altın sponsor olarak yer aldı.

Her yıl dünyanın farklı ülkelerinde yapılan IBIA toplantısı bu sene İstanbul’da gerçekleştirildi. 22-24 Ekim tarihlerinde yapılan etkinliğe farklı ülkelerden 260’ın üzerinde sektör temsilcisi katılım gösterdi. Üç gün süren toplantıda, IMO 2020 Gelişmeleri: Uyumluluk ve Yaptırım, 2020’de Yaşanabilecek Yakıt Sorunları, 2020’den Sonraki Yakıt Teknolojileri, Liderlik Paneli ve Türkiye’de IMO 2020 Uygulamalarına Hazırlık konuları ele alındı. Temsilciler, IBIA Bunker Eğitim Kursu ve Çalıştayı’na da katılma fırsatı yakaladılar.

IBIA Convention 2019’un altın sponsorluğunu üstlenen Arkas Petrol, iş ortaklarına sunduğu  güven ve kaliteden ödün vermeyen politikasını toplantı süresince müşterileriyle ve diğer katılımcılarla paylaşma imkanı buldu. Arkas Petrol’ün temsilcisi Seçkin Gül, etkinliğin ardından değerlendirmelerde bulundu. Gül, denizcilik sektörünün yakından takip ettiği IBIA yıllık toplantısının ilk kez Türkiye’de gerçekleştirildiğini ve 25 farklı ülkeden gelen katılımcılarla 2020 yılında yürürlüğe girecek olan değişiklikler hakkında bilgi alışverişinde bulunduklarını söyledi. Seçkin Gül, etkinliğin sektör açısından verimli geçtiğini ifade etti.

IBIA yıllık toplantısı, yakıt ikmali hakkında sektörde en çok beklenen etkinliklerinden biri olarak biliniyor.