Arkas Spor Gençleşen Kadrosuyla Yeni Sezona Başladı

İzmir’in AXA Sigorta Efeler Ligi’nin tek temsilcisi Arkas Spor, 2019-2020 sezonunu taraftarı önündeki Tokat Belediye Plevne maçıyla açtı. Bu sezon Brezilyalı smaçör Joao Bravo’nun libero mevkiinde görev yaptığı mavi-beyazlı ekibimizde İstanbul Büyükşehir Belediye’den transfer edilen smaçör Burak Güngör ve Kanada Milli Takım pasörü Jay Blankenau ilk kez kulübümüzün başarısı için mücadele ediyor. Altyapıya verdiği önemle Türk voleyboluna milli takım düzeyinde sayısız oyuncu kazandıran Arkas Spor, bu sezon Efe Mandıracı, İlker Esin ve Halit Kurtuluş’u da A Takım kadrosuna dahil etti. Daha önce altyapısından yetişen Yiğit Gülmezoğlu, Mustafa Koç, Çağatay Durmaz, Mirza Lagumdzija, Mustafa Cengiz, Burak Çevik, Muhammet Kaya ve Caner Ergün’le kadrosunu sağlam temeller altına alan mavi-beyazlı ekibimiz genç oyuncularla yaş ortalaması 22 olan kolej takım hüviyetine büründü.

Yeni sezonda mücadele gücü yüksek bir takım yaratmaya çalıştıklarını belirten takımımızın tecrübeli çalıştırıcısı Glenn Hoag, “Fenerbahçe ve Galatasaray ligin favori takımları olarak gözüküyor. Bizim takımımız da iyi ancak Marko Matic ve Çağatay Durmaz gibi 2 önemli oyuncumuz sakatlığı nedeniyle aramızda yok ve muhtemelen ocak ayına kadar da olmayacak. Maç tecrübesi olan Yiğit, Adis ile biraz daha tecrübeli Bravo, Jay ve Burak Güngör var. Ayrıca genç oyuncularımız var ve onları da forma sokmamız gerekiyor. Onlar için Efeler Ligi ilk deneyimleri olacak. Çok kolay değil ancak işimize iyi odaklanırsak genç oyuncuların gelişimleri de iyi olacaktır. İlk devre çok fazla mücadele etmemiz gerekiyor ki ilk 4’e girebilelim. Takımımı seviyorum, iyi teknikte bir takımız ve yetenekli oyunculara sahibiz. Liderliği alabilecek Bravo, Jay gibi deneyimli oyuncularımız var” diye konuştu.

AXA Sigorta Efeler Ligi’nde ilk devre karşılaşmaları 27 Ekim – 15 Aralık 2019 tarihleri arasında, ikinci devre karşılaşmaları ise; 18 Ocak – 14 Mart 2020 tarihleri arasında oynanacak.

Arkas Spor’un Kasım ayı maç takvimi

3 Kasım: Arkas Spor-Fenerbahçe
6 Kasım: İstanbul Büyükşehir-Arkas Spor
10 Kasım: Arkas Spor-Galatasaray
17 Kasım: Arhavi Voleybol-Arkas Spor
20 Kasım: Arkas Spor-Bursa Büyükşehir
24 Kasım: İnegöl Bld.-Arkas Spor