Bu Köy Bildiğiniz Gibi Değil: Technogym Wellness Village

30 yılı aşkın bir süredir düzenli fiziksel aktivite, dengeli beslenme ve olumlu zihinsel tutuma dayalı bir yaşam tarzı aşılamayı hedefleyen Technogym, dünyada 100’ün üzerinde ülkede bulunan yaygın ağıyla fitness ve wellness konusunda dünyanın liderleri arasında yer alıyor. Şirketin kurucusu ve başkanı Nerio Alessandri, 1983 yılında, 22 yaşındayken Cesena’daki garajında ilk fitness ekipmanını tasarladı. Bugün ise 2012 yılında açılan genel merkezi ve dünyanın ilk wellness kampüsü olan 110 bin metrekare yeşil alan içinde kurulu, 65.000 metrekare büyüklüğündeki “Technogym Village” da dünyada wellness a yön vermeye devam ediyor.

Technogym’in yalnızca endüstriyel ahşap, cam ve metal kullanılarak dünyaca ünlü mimar ve tasarımcı Antonio Citterio tarafından tasarlanan, İtalya’da bulunan merkezi Technogym Village, sürdürülebilir mimarinin en iyi örneklerindendir. Son teknoloji Technogym ürünleri, geri dönüştürülebilir malzemeler ile Technogym Village’da üretilmektedir. Technogym Village full otomasyonlu çevreci bir yapı olup, enerji tasarrufunu ön plana çıkartır.

Technogym genel merkezinin her kısmı kusursuz bir şekilde tasarlanmıştır. Yukarıdan bakıldığında, tamamen ahşap plakalardan yapılmış devasa bir çatı bulunur. Doğal ışığın içinden geçmesine izin verecek şekilde inşa edilmiş doğal bir malzemeden yapılmasının nedeni, çalışanlara doğal gün ışığı olan bir ortam sağlamaktır.  Tüm Technogym çalışanlarının sabah erken saatlerde, öğle yemeğinde ya da işten sonra öğleden sonraları Technogym Village içerisinde yer alan spor salonuna ücretsiz erişimleri vardır. Tüm bu yatırımlar insan hayatını daha hareketli ve sağlıklı hale getirme amacını taşır, bedenen ve zihin olarak daha sağlıklı gelecekler inşa etmek için çalışır.

Araştırma ve inovasyon, Technogym’in geliştirdiği ürün ve hizmetlerin arkasındaki itici gücü teşkil ediyor. Kalite ve güvenilirliğinin yanında özgün tasarım anlayışı, Technogym’in bu denli büyük bir başarı yakalaması ve şekil ile işlevselliği bir araya getirebilen üstün tasarımları ödüllendiren, dünyanın en prestijli ödülü Red Dot Design gibi çeşitli uluslararası ödüllere layık görülmesinde anahtar rol oynuyor.

Tüm dünyada 200 bin ev ve 65 bin wellness merkezinde hergün 35 milyon kişi tarafından kullanılan Technogym ekipmanları, insanların fiziksel aktivite sayesinde daha iyi yaşamalarına destek olmayı amaçlıyor

Technogym’in Türkiye Distribütörü AVV A.Ş. için de yaşamın her noktasında “wellness” kavramı şirketin mottosunu oluşturuyor. Özellikle ödüllü tasarımlarıyla her mekana uyum sağlayabilen Technogym ürünleri, her geçen gün geliştirdiği teknoloji ve inovasyon anlayışıyla Wellness kavramını geleceğe taşıyor.