Piri Reis 2018-2019 Mezunlarını Verdi

Piri Reis Okullarından mezun olan 58 öğrenci düzenlenen tören ile yeni yaşamlarına uğurlandı.

Özel Piri Reis Okullarından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında mezun olan öğrenciler için Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde iki ayrı tören düzenlendi. Törenlere Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın yanı sıra Mütevelli Heyet Başkanı Neslihan Arul Aksoy, Yönetim Kurulu Üyesi Selim Bonfil ve İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau ile mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

Kaliteli eğitim veriyoruz

Başarılı olmanın zor olduğunu ve çok çalışma gerektirdiğini, gösterilen çabaların güzel sonuçlar verdiğini görmenin mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren İzmir Özel Saint-Joseph Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau, “Piri Reis ile Saint-Joseph arasında olan doğal bağ bugün artık çok daha güçlü, çok daha köklü ve herkes tarafından çok daha iyi biliniyor.  Her yıl Saint-Joseph’e gelen yeni öğrencilerin yüzde 25’ini Piri Reisliler, yüzde 25’ini İzmir’in farklı okullarından gelen öğrenciler ve yüzde 50’sini ise Türkiye’nin birçok farklı ilinden gelenler oluşturuyor. Bu, okullarımızın akademik başarısını gösteriyor. Fransızcanın ötesinde, kaliteli bir eğitim veriyor ve kapsamlı bireyler yetiştiriyoruz. Bu eğitim yarışında en iyisiyiz, kazanıyoruz ve kazanmaya devam edeceğiz” dedi.

Biz bir takımız

Piri Reis ve Saint-Joseph’in bir takım olduğunu ve takım olarak 4 yıldır Lasallien eğitim modeli üzerinde çalıştıklarını anlatan Augereau, “Üç okulun her biri LabelFrancÉducation belgesini ve birlikte yürütülen projeler sayesinde Label de L’UNESCO belgesini aldı. Öğrencilerimiz birlikte uluslararası projelerde yer alıyor. Başarılı olmanın tek yolu bütünleşmiş ve birleşmiş bir takım olmaktır. Kazanmak için, bireysel devam etmek isteyenlerin aksine milli spor takımlarının yaptığı gibi takım olmayı isteyenleri tercih etmeye devam edeceğiz, çünkü bizi anlamlı kılan bu bütünlüktür” diye konuştu.

Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Mütevelli Heyet Başkanı Neslihan Arul Aksoy ve Selim Bonfil’in dereceye giren öğrencilere diplomalarını vermelerinin ardından tören öğrencilerin keplerini havaya atmaları ve pasta kesilmesi ile sona erdi.