Yanındayız Derneği Arkas’taydı

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda çalışmalar yapan ve erkeklerin aktif olarak çalıştığı Yanındayız Derneği’nin “Berber Dükkanı” Arkas Holding’e konuk oldu.

Evrensel insan hakları anlayışı çerçevesinde, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan Yanındayız Derneği, özgün berber dükkanı dekoru önünde toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarını konuştuğu özellikle erkeklere erkeklik halleri konusunda ayna tutmayı amaçlayan interaktif sohbet “Berber Dükkanı”nda İzmir ve İstanbul’da Arkas çalışanları ile buluştu.

İlki 25 Eylül’de İzmir’de bulunan Arkas Holding binasında gerçekleştirilen Berber Dükkanı sohbetinde Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın da üyesi olduğu derneğin üyelerinden Murat Yeşildere, Erkan Tozluyurt, Osman Ünal konuşmacı olarak yer aldı.

İzmir’in ardından Berber Dükkanı 14 Ekim’de de İstanbul’daydı. Dernek adına buluşmaya katılan Ferhat Boratav, Levent Kömür ve Bülent Bayraktar ile cinsiyet eşitsizliğinin hayatın her alanında karşımıza çıktığı ve eşitliği sağlamak için erkeklerin meseleye dahil olması gerektiği üzerine konuşuldu.

Her iki toplantıda da http://skorunkax.yayindayiz.org web plaftormu üzerinden toplumsal cinsiyet eşitliği normlarına yönelik tutum ve davranışları ölçmek ve farkındalığı artırmak için hazırlanan 20 soruluk oyun paylaşıldı.

Herkes kendi skorunu aynı platformdan ölçebilir.