Arkas Sanat Alaçatı’da Çocuklar Yazın da Sanatla İç İçe

26.07.2024

Arkas’ın beşinci sanat merkezi Arkas Sanat Alaçatı, Arkas Koleksiyonu’nda Victor Vasarely ve Yeni Topraklar/New Lands adlı iki sergiyle açılışını yaptı. Merkez, yerel ve uluslararası sanatçıların yer aldığı sergilere ek olarak çocuklara yönelik farklı disiplinlerden atölye ve etkinliklere de ev sahipliği yapıyor. Atölye programları çocukların yaratıcılığını geliştirirken, kültür ve sanata dair unsurları hem öğrenmelerini hem de keşfetmelerini hedefliyor.

Arkas Sanat Alaçatı’da gerçekleşecek çocuklara yönelik sanat atölyeleri, farklı yaş grubundan çocukların katılımına yönelik olarak tasarlanıyor. Çeşitli sanatçılara, kültürlere ve tekniklere ait öğeleri keşfetmeyi amaçlayan atölyelerde çocukların yaratıcı potansiyellerini kullanmaları ve ifade etmeleri için ilham verici bir öğrenme yaklaşımı sunuluyor. Bu kapsamda salı günleri modern sanat ve yaz temalarının ön planda olduğu atölyeler, perşembe günleri ise modern sanat akımları ve sanatçıları temel alan atölyeler düzenleniyor. Bu atölyeler iki haftaya yayılacak şekilde planlanıyor. İlk hafta, sanat akımıyla ilgili yaş grubuna uygun temel sanat bilgileri, ikinci hafta ise aynı akımın temsilci sanatçıları tanıtılıyor. Cuma günleri ise çocukların tuval boyama, ahşap boyama, dokuma gibi farklı sanat yöntemlerini deneyimleyecekleri ve yeni teknikler öğrenecekleri atölyeler gerçekleştiriliyor.

Arkas Sanat Alaçatı  Çocuk Atölyeleri Programı

Ağustos ayı atölye programlarına 05-07 ve 08-10 yaş gurubu çocuklar katılım gösterebiliyor. 05-07 yaş grupları için tasarlanan atölye programlarını “Edvard Munch: Yüzümün İfadesi, Parmak Kuklası – Ahşap Boyama Atölyesi, Bahçedeki Hayvanlar, Pop Art: En Renkli Kek, Minik Böcekler – Hama Boncuğu Atölyesi, Karpuz- Çilek- Karpuz, Keith Haring: Çizmek Kolaymış ve Yaprak Baskı” oluşturuyor.

08-10 yaş grubu atölyeleri ise “Edvard Munch: Benim Kahramanım, Yazın Renkleri – Ahşap Boyama Atölyesi, Sanatta İllüzyon, Pop Art: Benim Sloganım, Oyun Karakterim – Hama Boncuğu Atölyesi, Kuş Evimi Gördün mü?, Keith Haring: Doodle Çizimleri, Üç Renk Üç Ağaç” programlarından meydana geliyor.

Atölye programları 01 Ağustos itibariyle başladı ve 8 gün olacak şekilde (01, 02, 06, 08, 09, 13, 15, 16) 16 Ağustos tarihine kadar devam ediyor.

Çocuk atölyeleri programı hakkında güncel bilgileri, Arkas Sanat Alaçatı’nın instagram (arkassanatalacati) hesabından takip edebilirsiniz.