Arkas Aegeanlink Regatta – Rotamız temiz deniz, pusulamız sürdürülebilirlik

Arkas Line ana sponsorluğunda, bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen Arkas Aegeanlink Regatta 13-18 Ağustos tarihlerinde Çeşme kıyılarını renklendirdi.  Rüzgâr ve suyun gücünün birleştiği yelken yarışları, bu sene sürdürülebilirlik teması ile öne çıktı.

Yarışların öncesinde tüm katılımcılara ve yarışı takip eden seyircilere sosyal medya üzerinden “Denizde Çevreyi Koruma Kılavuzu” duyuruldu. Yarışlar süresince farklı etkinlikler kapsamında çocuklara özel sürdürülebilirlik ve ileri dönüşüm temalı atölyeler düzenlenirken Arkas Turmepa II Teknesi tüm sezon boyunca yaptığı gibi Çeşme Marina’da atık toplamaya devam etti

Arkas Çeşme Yelken Kulübü, yetiştirdiği binlerce yelkenci ile yelken sporunun daha yaygın hale gelmesine destek olurken, Arkas Aegeanlink Regatta yarışları da bu sporun rekabetçi ortamlara taşınmasını sağlıyor. Arkas’ın yelken sporuna yaptığı bu katkılar Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan “Sağlıklı Bireyler” (SDG 3), “İklim Eylemi” (SDG 13) ve “Sudaki Yaşam” (SDG 14) hedeflerine katkıda bulunarak denizlerin korunması ve çevre dostu sporların yaygınlaştırılması konusunda farkındalık yaratıyor.