Gıda Devlerinin Buluştuğu WorldFood İstanbul 2024’de Arkas Line “Gıda Sektöründe Dayanıklılık ve İşbirliği” Panelinde Yer Aldı

3-6 Eylül tarihlerinde İstanbul Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen WorldFood İstanbul 2024, katılım rekorlarıyla dikkat çekti. Fuar, 43 ülkeden 1.276 katılımcı ve 2.899 markayı, 155 ülkeden toplam 72.864 ziyaretçi ile buluşturdu. Etkinlik süresince, 35 sektörel kurum ve kuruluş iş birliğiyle çeşitli etkinlikler ve seminerler düzenlendi.

Arkas Line da gıda ve tarım sektörünün öncü kuruluşları Anadolu Efes, Pepsico ve Tiryaki Agro ile birlikte “Gıda Sektöründe Dayanıklılık ve İş Birliği” panelinde yer aldı. Panelde Arkas Line ve grup şirketlerinin sürdürülebilirlik odaklı projeleri hakkında bilgi veren Arkas Denizcilik Grubu Sürdürülebilirlik Direktörü Serra Tükel, gıda tedarik zincirinde konteyner taşımacılığının güvenlik, hijyen ve verimlilik sağladığını vurguladı. Ayrıca, Tükel, Arkas Line taşımalarının %20’sinin gıda ürünlerinden oluştuğunu belirtti. Kakao, kahve, malt, taze meyve ve sebze, bakliyat ve paketli ürünler gibi geniş bir yelpazede gıda ürünlerinin, raf ömrü, sabit sıcaklık ve yalıtım ihtiyaçlarına göre özel konteyner hazırlıkları yapıldığını aktardı. Bunun yanı sıra, Arkas Line’ın yeşil taşımacılık hedefi doğrultusunda Türkiye’de ilk kez biyoyakıt denemelerine başladığını paylaştı.

Kara taşımalarında karbon emisyonlarını azaltma hedefiyle sürdürülebilir tedarik zinciri iş birliklerine örnek oluşturan Pepsico ve Arkas Rail projesiyle ilgili detaylar, Pepsico Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü Esra İren ve Arkas adına Serra Tükel tarafından aktarıldı. Türkiye’de ilk kez elektrikli tren taşımacılığıyla Pepsico’nun iki fabrikası arasında gerçekleştirilen projede, 1600 km mesafedeki sevkiyatlarda karbon emisyonlarının %83 oranında azaltıldığı paylaşıldı.