Arkas Spor Bandosu 6 Yıldır Tribünlerin Neşesi

Arkas Spor’un 2013-2014 sezonunda 7 müzisyenden oluşturduğu motivasyon bandosu 6 yıldır tribünleri yönlendirmeye, takımı coşturmaya aralıksız devam ediyor. Arkas Spor Yönetim Kurulu’nun fikriyle yola çıkılıp Yavuz Darıdere’nin liderliğinde kurulan Arkas Bandosu salona gelen voleybol severleri coşturup takıma itici güç olma özelliği taşıyor. Diğer bandolardan farklı olarak elektrikli basgitar ve baterinin yanı sıra trompet, saksafon ve trombonla salonlarda müthiş bir ahenk oluşturan Arkas Bandosu, hareketlere göre senkronize müzik çalarak bir ilki gerçekleştiriyor. Bandonun kuruluş amacını, ‘Taraftarları takıma destek vermesi için yönlendirmek’ olarak özetleyen Yavuz Darıdere, “Avrupa’daki maçlarda çalan bandoları görerek yola çıktık ancak müzikal olarak onlardan daha iyi duruma geldik” dedi.

Altyapısına büyük önem veren ve Milli Takım’a yıllardır birçok oyuncu gönderen Arkas Spor’un bandosu genç müzisyenlere kapısını sürekli açık tutuyor. Sokakta müzik yapan genç bir çocuğu keşfederek bando ekibine dahil eden Yavuz Darıdere, “Arkas Spor’un yeni yeteneklere verdiği değeri biz de bandomuza yansıttık. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Taha Maral trompet çalıyordu. Beğendim, Taha’yı yetiştirip bandomuza dahil ettik. Her yıl kendimizi yenileyerek kaliteli bir ekip haline geldik. Arkas Spor yönetiminin ciddi desteğiyle bandomuz oluştu ve bu günlere geldi” dedi.

Arkas Spor Bandosu sezon öncesi ligdeki takımlar gibi uzun bir hazırlık döneminden sonra maçlardaki yerini alıyor. Her sezon öncesi repertuarına yeni parçalar ekleyen Arkas Spor Bandosu, kulübün özel kutlamalarında takım ve taraftarlarla bütünleşerek ayrı bir ahenk ve keyif veriyor. Arkas Spor Bandosu’nda Yavuz Darıdere’nin yanı sıra Ercan Karakaya (Trombon), Muammer Altınkaynak (Saksafon), Alper Aydoğan (Davul), Taha Maral (trompet), Mert Üstündağ (trompet) Mustafa Darıdere (Elektrogitar) yer alıyor.

Arkas Spor bandosunun üyeleri
———————————————-
Yavuz Darıdere (50 yaşında Müzisyen)
Ercan Karakaya (30 yaşında Öğretmen)
Muammer Altınkaynak (21 yaşında Müzisyen)
Alper Aydoğan (20 yaşında Müzisyen)
Taha Maral (14 yaşında Öğrenci – TAKEV’de öğrenim görüyor)
Mert Üstündağ (28 yaşında Müzisyen)
Mustafa Darıdere (57 yaşında Müzisyen)