Çocuklar Picasso’yu Arkas Sanat Merkezi’nde Tanıyor

Düzenlediği sergilere paralel olarak, çocuklara yönelik yaratıcı ve eğitici atölye çalışmaları gerçekleştiren Arkas Sanat Merkezi, Picasso: Gösteri Sanatı sergisi ile de miniklere Picasso’yu tanıtırken farklı etkinliklerle hayal dünyasının kapılarını aralıyor.

Picasso: Gösteri Sanatı sergisi kapsamında Arkas Sanat Merkezi, her cumartesi düzenlenen atölyelerde minik sanatseverleri ağırlıyor. 5-7 ve 8-10 yaş gruplarına özel atölye çalışmalarında çocuklar, eğitmenleri eşliğinde sergiyi gezip, Picasso’nun eserleri arasında hem sanatçıyı hem de eserlerinin hikayelerini öğreniyor.

Sergi turunun ardından atölyeye geçerek hayal dünyalarını kağıtlara aktarıp, Picasso’dan aldıkları ilhamla kendi eserlerini yaratıyorlar. Her ay değişen temalarıyla ücretsiz gerçekleşen atölyeler, farklı malzemeler kullanmaya teşvik ederek çocukların yaratıcılık dünyasını geliştirmeye ortam sağlıyor.

Sınırlı kontenjanı olan ücretsiz çocuk atölyelerine kayıt olmak için (0232) 464 66 00 – 12’yi arayıp randevu alabilirsiniz.

Atölye günü: Cumartesi
5-7 yaş: 10:00-11:00
8-10 yaş: 11:30-12:30

Arkas Sanat Merkezi 5 Ocak 2020 tarihine kadar Picasso: Gösteri Sanatı sergisi ile sanatseverleri ağırlamaya devam edecek. Hafta sonları süresi uzatılan sergi Perşembe, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20:00’ye kadar Salı, Çarşamba, Cuma günleri 18:00’e kadar ziyarete açık.

Picasso: Gösteri Sanatı

Picasso’nun Malaga’da çocukluk yıllarında izlediği boğa güreşleri ile başlayan gösteri dünyasına olan ilgisi, 1917’den sonra ünlü bale topuluğu Ballets Russes için tasarladığı sahne ve kostüm çalışmalarıyla katlanarak artar. Gerçek hayattan esinlendiği figürleri hayal gücüyle birleştirerek özgün tarzında yeni bir dünya yaratır.

Sergi direktörlüğünü Müjde Unustası’nın ve küratörlüğünü Jean-Luc Maeso’nun üstlendiği “Picasso: Gösteri Sanatı” sergisinde, Arkas Sanat Merkezi’nde yer alan bağımsız sergileme alanları, Picasso’nun hayatı boyunca ilgi duyduğu boğa güreşi, sirk, bale gibi temalara göre düzenlendi. Sergide, altmışın üzerinde ödünç verdiği eserle başta Paris-Picasso Ulusal Müzesi olmak üzere Julio Gonzalez Vakfı, Opera Garnier ve Kontaxopoulos-Prokopchuk Koleksiyonu’ndan alınan toplam 83 eser yer alıyor. Ayrıca sergide Picasso’nun gösteri dünyasını konu aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve yaşamına dair fotoğraflar aracılığı ile gösteri sanatlarının Picasso’nun sanatına olan etkisini mercek altına alıyor.

ARKAS SANAT MERKEZİ (Giriş ücretsizdir) 1380 Sokak No:1 Alsancak, İzmir   Tel: + 90 (232) 464 66 00