23. Bosphorus Cup’ın şampiyonu Arkas Sailing Team!

19-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul Boğazı’nda düzenlenen 23. Bosphorus Cup’ın kazanını Blue Moon teknesiyle Arkas Sailing Team oldu.

23.Bosphorus Cup, Caddebostan parkurunda biri şamandıra, diğeri Adalar çevresinde coğrafi rotalı iki karşılaşma ile tamamlandı. Rüzgarlar Tiyatrosu’ temasıyla 11 ülkeden 95 yelkenlinin 3 gün boyunca rekabet ettiği yarışlarda Arkas Sailing Team’in ilk kez yeni tekneleri TP52 model Blue Moon’la, Arkas M.A.T. Sailing Team’in ise yine ilk kez yeni takımlarıyla yerini aldı.

Birinci günün ilk yarışını Overall 11.si, ikinci yarışını Overall 1.si olarak tamamlayan Arkas Sailing Team, ikinci gün IRC 0 Kategorisi 2.si ve Overall 2.si oldu.

İstanbul Boğazı’nın zorlu sularında geçen 5 yarışın sonunda Serhat Altay liderliğindeki Arkas Sailing Team, yeni TP52’leri Blue Moon ile zafere ulaştı ve Bosphorus Cup’ın kristal kupasını kucakladı. Bu aynı zamanda İtalya’ya gidecek Blue Moon’un Türkiye’deki son yarışı oldu.

Tamamı Türk lisanslı sporculardan oluşan Arkas Sailing Team, 2015 yılında Ker 40 tipi Flying Box ile bir kez daha Bosphorus Cup’ta genel birincilik elde etmişti.