Yeni Trend: Evde Wellness

Evi̇ni̇zde welness alanı bulundurmanın kesi̇n yolu evi̇ni̇zi̇, kendi̇ ev-fitness salonunuz gi̇bi̇ tasarlamaktan geçer. Hem görsel olarak çeki̇ci̇, hem de moti̇ve edi̇ci̇ güzel şeki̇lde tasarlanmış bi̇r ev-fitness salonu, bi̇r egzersi̇zden beklenti̇leri̇ni̇zi̇ çok daha fazla cazi̇p kılar.

Ev-fitness alanlarının temel unsurları

Sağlık ve welness trendi yükseldiğinden bu yana bir evin iç tasarımında welness alanları bulundurmanın önemi son yıllarda artmıştır, ev alanları ve dekor artık daha sağlıklı yaşam sürmemize yardımcı olmak üzere tasarlanmaktadır. Welness’ın eve entegrasyonu komplike olmak zorunda değildir. Ev-fitness alanlarının iç tasarımı – aydınlatma, renkler, dekorasyon ve akustik – artık en az seçtiğiniz ekipman kadar önemlidir. Bu unsurlar dingin ve sakinleştirici veya motive edici ve yüksek enerji tercihinize göre spesifik ihtiyaçlarınızı karşılayan bir alan yaratmanıza yardımcı olur.

Aydınlatma

Eğer alan konusunda kısıtınız var ise aydınlatma ve renk paletleri kilit noktadır. İdeal bir alan aynı zamanda pencere ve kapı camlarından gelen ve ortamın olduğundan daha büyük görünmesini sağlayan doğal ışık filtrelemesine sahiptir.  Ancak, kolaylıkla daha yumuşak beyaz ampullerle ferah bir his veren beyaz duvarlar yaratabilirsiniz. Konforlu bir aydınlatma zorunluluktur çünkü mat egzersizleri sırasında gözünüze ışığın doğrudan gelmesini istemezsiniz, bunun yerine yer seviyesinde yukarı doğru ışık veren aydınlatma kaynaklarını tercih ediniz. İdeal olarak, bir duvar aynalı olmalıdır ki gerekirse ne yaptığınızı ve doğru duruşu yapıp yapamadığınızı tam anlamıyla görebilin. Aynalar aynı zamanda göz yanıltması ile alanı geniş gösterir.

Renkler

Renklerin modumuz üzerinde büyük bir etkisi vardır. Açık renkler sıcak bir ortam yaratmak için yardımcı olurken parlak renkler odanın enerjisini artırır ve kendi motivasyonunuzu yükseltmenizi sağlar.  Aynı zamanda spesifik egzersiz stillerinizi değerlendirirken suni aydınlatma çok önemlidir; bazı insanlar harekete geçirici enerji sağlayan parlak, doğal ışık severken,  bazıları da kısık ışık ve renkli tonları tercih ederler.

Dekor

Eğer sıcak, dingin bir ortam tercih ediyorsanız bu ambiyansı artırmak için eğrelti otu ve bambu ağaçlarını ortama dahil edin. Bu sayede oksijen seviyesi yükselir ve ek olarak odadaki hava da temizlenir.

Eğlence

Bazı insanlar egzersizleri sırasında onları motive etmek üzere bir parça eğlence isterler. Duvar üzerine bir TV koyabilir veya entegre TV ekranlı bir ekipman yatırımı yapabilirsiniz. Netflix üzerinden TV ya da dizi seyretmek için kullanılabilen ve hatta dahili kamerası ile Skype görüşmeleri yapabildiğiniz Technogym’in dijital ekran özelliğini barındıran Technogym Cross Personal ve Run Personal ekipmanları evlere hem teknoloji hem de tasarımı aynı anda sağlar. Technogym Personal Line’ın en son çıkan ürünü Bike Personal’ın kapladığı yerle değerlendirirseniz, şaşırırsınız; böyle bir antrenman bisikletinde bulabileceğinizin en ufak boyutlu bisiklettir. Fakat görünüşü, biyomekaniği, bağlanabilirliği ve antrenmanları da göz ardı etmemek gerekir. Her açıdan mükemmel bir deneyim sunar.

Akustik

Bir egzersiz sırasında kendinizi motive etmenin bir diğer yolu da müziktir ve bu nedenle akustiğin mükemmel olması önemlidir. Cross Personal, Dolby Surround hoparlörlerine entegre edildiğinden egzersizleriniz sırasında entegre müzik uygulamasını kullanarak doğrudan ekipmandan en favori playlistinizi dinleyebilirsiniz.

Ekipman

Technogymin Personal Line’ının En Temel Özelliği Tasarımdır. Dünyaca tanınmış İtalyan mimar ve tasarımcı Antonio Citterio ile iş birliği içerisinde tasarlanmış bu ekipman serisi bir ev-fitness salonu tasarlayacak birisi için en kesin çözümdür. Personal Line, kullanılmadığı zaman bile bulunduğu mekanda  mobilyanızın diğer bir parçasıymışçasına tamamen doğal bir görünüm sergiler. Tam bir vücut egzersizi için büyük çaplı ekipmanlara ihtiyacınız yoktur. Technogym’in Kinesis Personal’i gibi çok yönlü bir ekipman küçük alanlarda çok fazla çeşitlilik sunar ve bu şekilde her gün farklı tam vücut egzersizlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.  Aynı zamanda kullanılmadığında katlanarak bir ayna görünümü kazanır.

İnsanların kendi ev spor salonlarını tasarlarken kendilerine faydalı olacak bir başlangıç noktası olara aşağıdaki konular göz önünde bulundurulabilir:

Ev-Fitness salonunu tasarlarken kilit noktalar

Her sabah egzersiz yapmak güne iyi ve zinde başlamanızın en iyi yöntemidir. Bu sebeple evinizde spor yapabilmek için yeterli bir alana sahip olmak gerekir. Bu alanın çok büyük bir alan olması ise gerekli değildir. Optimum çözümler ile tüm ihtiyaçlarınız karşılanabilir. Konforlu aydınlatma ve ses sistemi de motivasyon için gerekli unsurlardır. Ne amaçla spor yaptığınız da alanın belirlenmesi ve ekipman seçiminde en önemli belirleyicidir. Kişisel dokunuşlarla alanı tamamladığınızda, zaman geçirmekten keyif alacağınız bir wellness alanına dönüşecektir.

Technogym Personal Line, tasarım ve teknolojiyi evinize getirir

Spor salonu ekipmanı öncelikle fonksiyonel olmalıdır yani ebat gibi belirli şeylerden ödün vermemelidir. Technogym ekipmanının en iyi yönü aynı zamanda bir tasarım ikonu olmasıdır.  Technogym Personal Line’ın tasarımında kullanılan özel malzeme sayesinde, ayna özelliğine sahiptirler ve bu şekilde gözü yanıltan optik bir ilüzyon yaratarak daha büyük parçaları olduğundan daha küçük gösterirler. Bu özellik küçük alanları daha geniş göstermeye de yardımcı olur.