2020’de Haydi Bir Değişiklik Yapalım

Haydi bir değişiklik yapalım ve bu kez yeni yıla özel karar alMAyalım var mısınız?

Yeni yıl yaklaşıyor. Bir iki yeni karar almanın tam zamanı. Peki bu yıl neye karar vereceksiniz? Yine mi kilo vereceksiniz yoksa işinizi mi değiştireceksiniz? Belki daha fazla para kazanmayı dileyeceksiniz.

Gerçek şu ki, çoğumuz yine hep yaptığımız şeyi yapacağız. Kendimize en geç 7 Ocak’a kadar veya ona yakın bir tarihte unutacağımız hedefler koyacağız.

Aldığımız kararlara bağlı kalmamamızın ve hedeflerimizi yerine getirmememizin nedeni, bunların belirli, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve yerinde kararlar olmamasıdır. Her ne kadar bunda doğruluk payı olsa da bu işin sadece yarısı.

Gelin bu yıl farklı bir şey deneyelim.

Hiçbir şey yapmayın. Hiçbir karar almayın ya da hedef belirlemeyin.

Eğer bir karar almak istiyorsanız şu kararı alın: Yeni yılda sürekli yeni bir şeylerin gerçekleşmesini istemekten vazgeçeceğim.

Eğer bir hedef belirlemek istiyorsanız da, hedefiniz hiçbir hedef belirlememek olsun.

“Ne? Ama bu Yeni Yıl. Her şeye yeniden başlama, mümkün olan her şeyi başarma ve yapabileceklerimi gerçekleştirme zamanı!”

Unutun bunları… Gelecek yıl kendinizi yine aynı halde, aynı düşüncelerde kaybolurken ve aynı duyguları hissederken bulmak istemiyorsanız şunu yapın:

Yeni yıl için aceleyle yeni kararlar almak ya da yeni yılın ilk günü uygulamaya başlayabileceğiniz hedefler belirlemek yerine, tüm bunları unutun ve yeni yıla tamamıyla anı yaşayarak girin. Bu yılın sizin için ne kadar harika geçeceğini düşünerek pozitif olun.

Bunu yaparsanız ve bu yaklaşımı sürdürmek için çabalarsanız yapmanız gereken her şeyi yerinde ve zamanında yapacağınızı göreceksiniz.

Sizi, aslında bu yıl yapmanız gereken her şeyi “gelecek yıl kesinlikle yapacağım” durumuna sokan bu “yapmalıyım” zihniyetinden kurtulun.

Yeni yıla üstünüzde hiçbir baskı olmadan girin ve yalnızca potansiyelinizi fark edin, değişime açık olun ve eksiklikleriniz konusunda kendinizle barışık olun.

Hayatınızı anı yaşayarak sürdürmek, aslında hiç planlamadığınız ama gerçekleştiğinde sizi çok şaşırtacak işlerin ve başarıların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Gerçek şu ki, yıllardır sürekli aldığınız kararları tekrar aynı şekilde almanın bir anlamı yok. Sadece kendinizi hayal kırıklığına uğratmış olursunuz ve moraliniz bozulur.

Buna ilişkin Albert Einstein’ın şöyle bir sözü vardır:

Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir.

Bu döngü başlı başına olumsuzdur ve hedeflerinize ulaşmanızı sağlamaz, aksine başarısızlık ve yetersizlik hissinin devam etmesine neden olur.

Bu yıl, gerçek bir değişiklik yapmanın zamanı geldi. Başkalarının sizden beklediklerini yapmak veya sizi daha başarılı ya da çekici göstereceğini veya hissettireceğini düşündüğünüz şeyleri yapmak yerine, hayatta ne durumda olduğunuzun ve hayattan ne istediğinizin farkına varmanın zamanı geldi.

Peki ya bu yeni yılda sadece kendiniz gibi olmaya karar verseniz?

Büyük bir karar gibi görünmüyor ama aslına bakarsınız oldukça büyük bir karar.

Deneyin.

Hedef belirlemekle ilgili kaç yazı okuduğunuzun bir önemi yok. Sırf gerçekleştirmek adına, tam anlamıyla söz vermediğiniz veya yapmayı gerçekten istemediğiniz her hedef için kendinize baskı yapmayı bıraktığınız zaman rahat bir nefes alacaksınız ve ayrıntılar içinde boğulmadan büyük resmi görebileceksiniz.

Bu rahatlama durumu, sizi hiçbir zaman içsel doygunluğa ulaştıramayan tüm bu işleri yapanın, bu hedeflere ulaşmaya çalışanın ve bahsettiğimiz kendini gerçekleştirme anlarına ulaşmak için çabalayanın kim olduğunu fark etmenizi sağlar.

Yeni yıl olsun ya da olmasın, benliğimizi keşfetmeye ve “ben” kavramının ne olduğunun gerçekten farkına varmaya başladığımızda, sadece yeniden başlama şansını elde etmekle kalmayız; daha fazlasına ulaşmış oluruz. Yeniden doğarız ve en önemlisi kendimizi özgür kılarız.

Yeni yılın bize hissettirmesi gereken duygu budur. Serbest kalma hissi. Yenilik hissi. Özgür olma hissi.

Tüm yükünüzü boşaltın ve yeni yıla hiçbir yükünüz olmadan girin. Ruhunuzu besliyorsa bunu yapın. Sabahları bir gülümsemeyle yataktan kalkmak istemenizi sağlayacaksa devam edin.

Yeni yıla harika bir giriş yapın ve pozitif enerjinizin dünya ile uyum sağlamasına ve ilerlemeniz için size yardım etmesine izin verin, benliğiniz konusunda rahat ve mutlu yaşayın.

Başkalarının beklentilerini görmezden gelin ve bir kereliğine de olsa sezgilerinizin yıl boyunca size rehberlik etmesine izin verin.

Hayatınızda birçok olumlu fırsat yakalayacağınıza emin olabilirsiniz.