Arkas TURMEPA II, 2024 Yaz Sezonu Atık Toplama Faaliyetlerine Başladı

12.06.2024

Arkas Holding ve TURMEPA iş birliğinde 2006’da başlatılan proje kapsamında faaliyete geçen Arkas TURMEPA II atık toplama teknesi, 18. sezonunda da Çeşme koylarının temiz kalmasını sağlıyor. Proje, sürdürülebilir deniz turizmine destek olması ve bölgedeki habitatın korunması açısından önem taşıyor.

Arkas Holding ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA iş birliğinde 2006 yılında hayata geçen sosyal sorumluluk projesi Arkas TURMEPA II, Ege’de Çeşme koylarının kirlilikten korunması hedefiyle denizde yol almayı sürdürüyor. Yapımını ve işletmesini Arkas Holding’in üstlendiği ARKAS TURMEPA II atık toplama teknesi, 2024 yaz sezonu faaliyetlerine kısa süre önce başladı. Tekne atık toplayarak, Çeşme koylarında habitatın korunmasında önemli rol oynuyor. 2006-2023 arasını kapsayan 17 yıl içerisinde Çeşme koylarında 2,2 milyon litre atık alımı gerçekleştirerek 18 milyon litre deniz suyunun temiz kalmasını sağlayan ARKAS TURMEPA II atık toplama teknesi, yat ve turistik tekne sahiplerinin uğrak yeri olan koylarda çalışmalarına bu yaz da devam ediyor.

Arkas TURMEPA II teknesi geçen yıl 832 tekneden 135 bin litre atık topladı. Böylece 1.1 milyon litre deniz suyunun temiz kalması sağlandı. Toplanan atık su, 685 kişinin günlük ürettiği atık suya eşdeğer bir miktar anlamına geliyor. Küresel ısının büyük bir kısmını absorbe eden denizlerin atık sulardan korunması, deniz ekosisteminin muhafaza edilmesi bakımından da büyük değer taşıyor. Ayrıca, yapılan araştırmalar denizlerin ihtiyacımız olan oksijenin yarısından fazlasını ürettiğini gösteriyor. Bu, Arkas Turmepa II atık toplama teknesi ve benzer projelerin karadaki yaşamın devamlılığına da katkı sağladığı anlamına geliyor.

Çeşme’de denizlerin temiz kalmasını sağlamak için Arkas TURMEPA II Teknesi ile irtibata geçmek yeterli.

Arkas Turmepa II Teknesi çağrı numarası:

0850 460 67 67