İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Lucien Arkas’a Teşekkür Plaketi

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, 30. kuruluş yıl dönümünü Efes Antik Kenti’nin büyüleyici atmosferinde düzenlenen unutulmaz bir geceyle kutladı.

Başkan Pietro Alba ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde gerçekleşen geceye İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marapodi, İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Monreve Group Yönetim Kurulu Başkanı Merve Arkas’ın yanı sıra iş dünyasının önemli temsilcileriyle davetliler katıldı.

Gecede İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nda üyeliğinin 30. yılını dolduran Lucien Arkas’a teşekkür plaketi takdim edildi.

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, konuşmasında 30 yıldaki başarılara katkıda bulunan herkese teşekkür etti. “Bu 30 yıl, Türkiye ve İtalya arasındaki iş birliğinin güçlü bir simgesi haline geldi. Her bir üyemiz, Odamızın geldiği noktada büyük katkılar sağladı. Odamız, hepinizin evi; bu başarı, hepimizin başarısıdır” dedi. Ayrıca, küresel çapta 63 ülkede 86 oda arasında ilk sıralarda yer almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bu dönüm noktası, sadece geçmişe değil, geleceğe de umutla bakmamızı sağlıyor. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye ile İtalya arasındaki ticari ilişkileri daha da ileri taşıyacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Pietro Alba’nın güçlü bir liderlik sergilediğini vurgulayarak, “Pandemi sonrası dönemde hızla değişen küresel koşullar içinde, Pietro Alba’nın liderliği sayesinde İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası önemli başarılara imza attı. Kendisi sadece Oda’yı geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda Türkiye ile İtalya arasındaki dostluk ve iş birliğini de güçlendirdi” dedi.

İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ise Ticaret Odası ile konsolosluk arasındaki yakın iş birliğine dikkat çekti. “İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, Ege Bölgesi ile İtalya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesinde önemli bir rol oynadı. Konsolosluk olarak, Odamızla birlikte daha büyük hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu geceyi Efes Antik Kenti’nde kutlamak, İtalya ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağların derinliğini yansıtan harika bir seçim oldu” diye konuştu.

Gece, 30. yıl pastasının kesilmesiyle sona erdi.