Plastiksiz Temmuz’la Başlayan Yolculuk: Temiz Nefes Ağustos’la Devam Ediyor

Denizlerimizin korunması ve temiz tutulması, hepimizin sorumluluğu altındadır. Özellikle plastik atıkların deniz yaşamına olan zararları konusunda farkındalık yaratmak çok önemlidir. Bu sebeple, 3 Temmuz’da kutlanan Plastik Poşet Kullanmama Günü gibi özel günler, plastik tüketimimizi azaltmaya ve geri dönüşümü teşvik etmeye yönelik bilinçlenmemizi artırmaktadır. #PlastiksizTemmuz

Denizlerimizin derinliklerinden gelen, planktonlar ve algler tarafından üretilen oksijen, önümüzdeki ay 6 Ağustos’ta, Dünya Temiz Nefes Gününde bir kez daha hatırlayacağımız, çok değerli bir kaynaktır. Aldığımız her iki nefesten biri denizlerimizden gelmektedir. Ancak günümüzde, denizlerimiz ciddi tehdit altındadır ve her yıl milyonlarca ton plastik atık denizlerimize zarar verirken, iklim değişikliği de deniz yaşamını olumsuz etkilemektedir.

Denizlerimizin sağlığı için hep birlikte hareket etmeli ve günlük yaşamlarımızda daha sürdürülebilir seçimler yapmalıyız. Plastik kullanımını azaltarak ve geri dönüşümü destekleyerek, denizlerimizin geleceğini koruyabiliriz.

Sağlıklı ve temiz denizler için birlikte çalışalım!