Arkas Lojistik Gençlerin Önünü Açıyor “Lojistiğin Arkas’ındaki Güç”leri Yetiştiriyor

Arkas Lojistik, hayata geçirdiği “Genç Yetenek Yetiştirme Programı” ile yeni neslin kariyer gelişimlerine yön veriyor. Lojistik sektöründe ilerlemeyi hedefleyen gençler 12 aylık program süresince kendileri için tasarlanmış bir kariyer gelişim programına katılacak, program sonunda başarılı olanlar Arkas Lojistik’te kariyer fırsatı elde edecek.

Arkas Lojistik, ekibine yetenekli ve etkin insan kaynağı sağlamak üzere yeni bir program başlattı.

Kariyer planlarını lojistik sektörü üzerine yapan, üniversitelerin Uluslararası Ticaret / Lojistik Yönetimi/ İşletme veya Lojistik bölümlerinden mezun olan gençler, “Genç Yetenek Geliştirme Programı”  kapsamında iş hayatına Arkas Lojistik’te atılma şansı yakalıyor.

Program kapsamında iki farklı grupta toplam 29 “Genç Yetenek” İstanbul, İzmir ve Mersin ofislerinde iş hayatına ilk adımlarını attı.

Adım Adım Başarı

İlk grupta, üniversite Kariyer Merkezleri’nde yayınlanan ilanları dikkate alarak programa başvuruda bulunan gençler, İnsan Kaynakları ile gerçekleştirdikleri mülakatta başarılı oldukları takdirde İngilizce ve Genel Yetenek testlerinin yanı sıra Kişilik Envanteri uygulamasına tabi tutuluyor. Her iki adımı da geçen adaylar, Arkas Lojistik bünyesinde oluşturulan Genç Yetenek Komite üyelerinin grup mülakatlarına katılıyorlar. Son olarak da üst yönetim ile görüşmeler gerçekleştiren adaylar, kendileri için belirlenen birimlerde işbaşı eğitim programına başlıyorlar. Program sonunda gençler,  performansları, kurum kültürüne uyumları ve kişisel yetkinlikleri değerlendirilerek Arkas Lojistik’in uygun birimlerinde kariyer şansı yakalama fırsatı elde edecekler.  Bu çerçevede süreci başarıyla tamamlayan 12 “Genç Yetenek” Nisan ayında programa başladı. Program sonunda başarılı olanlar açık pozisyonlarda asıl görevlerine başlayacaklar.

İkinci Grup’ta ise  programa dahil edilecek iş birimlerinin belirlenmesinin ardından  hedef üniversiterin ve bölümlerin belirlenmesi geliyor. Başvuru yapan öğrencilerin gerekli mülakat ve testlerini tamamlaması ile başarılı olanlar ilgili birim yönetici mülakatlarının ardından programa başlıyor. Bu grupta süreci başarı ile tamamlayan 17 “Genç Yetenek” Haziran ve Temmuz aylarında programa başladı. Akademik olarak farklı disiplinlerden gelen  bu öğrenciler de bireysel işbaşı eğitim programları ve iç eğitimlerden oluşan eğitim süreçlerine devam ediyor.