YURT İÇİ ETKİNLİKLER

José Parlá ‘Isthmus’ Sergisi

9-28 Eylül 2019, İstanbul’74

Dünyaca ünlü Küba kökenli Amerikalı sanatçı José Parlá Türkiye’deki ilk solo sergisini 9 Eylül’de İstanbul’74’te açıyor. Tuvalden geniş ölçekli kamusal alan duvar resmi çalışmaları olan sanatçının, İstanbul coğrafyasından ilham alarak yarattığı ISTHMUS adlı sergi 28 Ağustos’a kadar görülebilecek.

İzmir Körfez Festivali

27-29 Eylül 2019, İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenecek Körfez Festivali konserler, gösteriler ve birbirinden keyifli etkinliklerle İzmir’de spor ve eğlenceyi bir araya getirecek. Yelken yarışlarının yanı sıra Pasaport’ta gerçekleşecek kano ve kürek yarışlarıyla ısınacak Körfez, festivalin ana etkinliği olan İzmir Arkas Körfez Yarışı ile heyecanın ve eğlencenin merkezi olacak.

“Picasso & Gösteri Sanatı” 

18 Eylül 2019-5 Ocak 2020, Arkas Sanat Merkezi, İzmir

20. yüzyılın en büyük ressamlarından Pablo Picasso’nun eserleri, İzmir’de ilk defa Arkas Sanat Merkezi tarafından 18 Eylül 2019-5 Ocak 2020 tarihleri arasında sergilenecek. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki önemli kurumların yer aldığı “Picasso-Méditerranée” projesinin son ayağı olansergide, sanatçının gösteri dünyasını ele aldığı birçok önemli tablosu, tasarladığı kostümler, eskizler, heykeller ve fotoğraflar yer alacak.

YURT DIŞI ETKİNLİKLER

Oktoberfest

21 Eylül-6 Ekim 2019, Münih, Almanya

Her yıl 6 milyondan fazla kişiyi ağırlayan, Almanya’nın en ünlü festivallerinden Oktoberfest bu yıl 21 Eylül’de başlıyor. Ekim’in gelişinin kutlandığı festivalde, geleneksel kıyafatler, büyük panayır çadırları, roller-coaster ile sınırsız eğlence ziyaretçileri bekliyor.

Uluslararası Galway İstridye Festivali

27-29 Eylül 2019, İrlanda

Dünyanın en eski istiridye festivali olan ve ilk kez 1954 yılında düzenlenen Galway Uluslararası İstiridye Festivali, bu yıl 27-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Guinness İrlanda İstiridye Açma Şampiyonası ile açılış yapan festival, Times gazetesi tarafından dünyanın en iyi 12 festivali arasında gösteriliyor.

La Merce Festival

21-24 Eylül 2019, Barselona, İspanya

Her sene Eylül ayının sonlarına doğru Barselona, şehrin en büyük cadde partisine ev sahipliği yapıyor. Ünlü MACBA müzesinin önünde verilen konserler, havai fişek gösterileri, ahşap dev geçitleri ve La Merce (Şato Yapıcıları), adlı grubun en yüksek insan kulesini oluşturması gibi aktiviteler festivalin olmazsa olmazları.

Degas Opera’da

24 Eylül 2019-19 Ocak 2020, Orsay Müzesi, Paris, Fransa

Fransız empresyonist ressam Edgar Degas’ın tüm sanat hayatı boyunca resmettiği opera konulu eserler Orsay Müzesi’nde bir araya geliyor. 24 Eylül’de açılacak olan sergide, sanatçının seyircilerden sahneye, kulis ve prova odalarında yaptığı çalışmalar 19 Ocak 2020’ye kadar sergilenecek.