Başarılı Yelkencilerimiz Milli Takımda

Urla’da yapılan Türkiye Yelken Federasyonu(TYF) 2021 Milli Takım Seçme Yarışları’nda Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü sporcularımızdan Doruk Demircan Laser Standart Gençler kategorisinde şampiyon olurken, Laser Standart sınıfı genel klasmanında da üçüncük elde etti. Bu sonuçla Demircan, U21 Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı. Optimist kategorisinde ise sporcumuz Mert Çakmak milli takım kampına katılıyor.

TYF 2021 Milli Takım Seçme Yarışları’nın ikinci haftasında heyecan Laser sınıflarında yaşandı. Laser 4.7 sınıfında 34 kulüpten 104 yelkenci, Laser Radial sınıfında 17 kulüpten 37 yelkenci ve Laser Standard sınıfında 6 kulüpten 8 yelkenci birbirinden heyecanlı yarışlara imza attı. Müsabakalarda dereceye giren sporcular Milli Takım’a girmeye hak kazandılar. Laser Standard Genç kategorisinde Arkas Çeşme Yelken Gençlik Spor Kulübü’nden Doruk Demircan birinciliği elde etti. Fenerbahçe Doğuş Yelken’den Uygar Kızılkaya ikinci sırada, İstanbul Yelken Kulübü’nden Ege Dündar üçüncü sırada yer aldı. Demircan, Laser Standard Genel kategorisinde ise üçüncü oldu. Böylece Doruk Demircan Milli Takım’a girerek U21 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, “İçinden geçtiğimiz dönem hepimizi bazı şeylerden mahrum bırakıyor. Bu yüzden zor koşullara rağmen spora devam ettiğiniz için hakemlerimizi, antrenörlerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Denizin üstünde bu sporu yapan bu yarışa katılan ve kulüplerinde spora devam eden arkadaşlarınız adına onların ailelerine, yetiştiren antrenörlerine ve bu imkanı sunan zorluklarla mücadele eden kulüp yönetimlerine de teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımızın geçen yılki girişimleriyle, milli forma giymeye hak kazanmış sporcularımızın akademik ve spor hayatları daha dengeli olacak. Bu amaçla oluşturulan spor bursunu geçen yıl 12 arkadaşınız hak etti. İnanıyorum ki bu imkanlar sizlerin spor hayatınızı devam ettirebilmeniz için önemli bir motivasyon kaynağı olacak” dedi.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise denizdeki sporcuların mücadeleyi gördüğünü, hakemlerin, antrenörlerin birbirine destek olduğunu Milli Takım seçmelerinin sorunsuz bir şekilde devam etmesi için gösterdikleri gayrete şahit olduğunu belirtti. Eskici, “Milli Takım’a seçilen sporcularımızı tebrik ediyor; Olimpiyat Oyunları’na gidecek sporcularımıza da başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.