Eğitim, Kültür, Sanat ve Sporla Donatılmış Aydınlık Bir Gelecek

Elif Bay (Yaş 5)

Arkas olarak yaşadığımız topluma duyduğumuz sorumlulukla, toplumumuzun geleceğini oluşturan çocuklarımızın küçük yaştan itibaren donanımlı şekilde geleceğe hazırlanmaları için eğitimden sanata; spordan kültüre geniş yelpazede hizmet vermeye gayret ediyoruz.

Arkas Spor çatısı altında voleybol ve yelken okullarında çocuklarımıza ve gençlerimize spor sevgisinin tohumlarını atıyor, sanatı ulaşılabilir kıldığımız sanat merkezilerimizde de çok küçük yaşlardan itibaren çocuklarımıza sanat sevgisi aşılıyoruz. Orion Eğitim Vakfı, Karşıyaka ve Güzelbahçe’de kurulan Piri Reis Okulları ile Özel İtalyan Ana ve İlkokulu’nda, Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim alanında gelecek vadeden çocukların yetişmesine destek olmaya devam ediyoruz.

Çocuklarımıza yönelik  sosyal sorumluluk felsefemizin özünü Yönetim Kurulu Başkanımız Lucien Arkas şu sözleri ile ifade ediyor: “Çocuklarımız hayata hazır ve kendilerine güvenle yetişsinler. Hayal kursunlar, hayal kurdursunlar. Benim ilkem budur. Her şey hayal etmekle başlar. Hiç bir şeyi istemeden, arzu etmeden ve hayal etmeden yapamazsınız. Bunun için de iyi bir eğitimden, öğretimden geçmeniz gerekir”.

Sportif Nesiller Yetiştiriyoruz

2005 yılında kurduğumuz Arkas Spor Kulübü voleybol, yelken ve spor okulları branşlarında hizmet vererek Türk sporunun gelişimine katkıda bulunmanın yanında sağlıklı sportif nesiller ve örnek sporcular yetiştirmeyi misyon edindi. Zaman içinde her iki branşta da milli takımlara verilen  oyuncular bunun en önemli göstergesi oldu ve göğsümüzü kabarttı.

Arkas Spor’un tüm branşlarında yetişen çocuklar hayallerini gerçekleştirmek için asla vazgeçmemek gerektiğinin bilincinde büyüyor. Arkas spor okullarında kuruluşlarından bu yana yaklaşık 11.115 çocuğa eğitim verilirken, altyapı takımlarında 2.400 voleybolcu sahada mücadele ederek gücünü ve başarıyı  hissetti. 2006 yılından itibaren de toplamda milli takım kadrosunda yer alan 70 sporcumuz gurur kaynağımız oldu. Çocuklarımızın küçük yaştan başlayarak sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemeleri için sağlıklı ortamlarda ve ehil ellerde spor yapmaları amacıyla çocuklarımıza olduğu kadar tesisleşmeye de önem verdik. Bugün, Karşıyaka Örnek Köy Spor tesisimiz başta olmak üzere Çeşme Site Spor ve Arkas Çeşme Yelken Kulübü’nde yetişen sporcularımız milli takımlarda yer almaya devam ediyor.

Sanatı Ulaşılabilir Kılıp Sanat Sevgisini Çocukken Veriyoruz

Arkas Sanat Merkezi’nde çok küçük yaşlardan itibaren çocuklara sanatı ve müze kültürünü aşılamaya özen gösteriyoruz. Bu amaçla çocukların yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri sanat aktiviteleri, hafta sonu atölyeleri düzenleniyoruz. Etkinliklerimizde çocuklar, sanatın önemini, farklı sanat akımlarını ve sanatçıları tanıyarak; eğitmenleri eşliğinde hem keyifli hem de eğitici bir süreç geçiriyorlar. Rehberli okul turları kapsamında da bugüne kadar farklı yaş gruplarından 100 bine yakın çocuğu ağırladık. Pandemi kısıtlamalarında da aktivitelerimiz devam etti. Sosyal mecralar vasıtasıyla okul gruplarına özel anlatımlı çevrimiçi sergi turları ve atölyelerde 2000’in üzerinde çocuğu sanatla buluşturduk. Arkas Sanat Merkezi olarak tüm çevrimiçi etkinlerimizi ücretsiz düzenledik ve düzenliyoruz. Sanata ve sanatın yaygınlaştırılmasına olan çabalarımızın yurt içi ve yurt dışında takdir görmesi ve ödüllendirilmesi de bize güç vermeye devam ediyor.

Bizimki, Uzun Soluklu Bir Yolculuk

İzmir’in Fransızca eğitim veren en köklü eğitim kurumları arasında bulunan Özel Piri Reis Okulları’nda çevresine duyarlı, duygusal zekası gelişmiş, bilinçli, bilgili, özgün, teknolojiyi özümsemiş, sorgulayan ve sorumluluk sahibi bireyler yetiştiriyoruz. Öğrencilerin her sabah kavuşmak için can attığı; kültürel, sanatsal ve sportif becerilerine göre yönlendirildiği, oyun oynarken bile yeni şeyler öğrendiği bir eğitim kurumu olan Özel Piri Reis Okulları’nda teknoloji oyun değil bir eğitim aracı olarak ön plana çıkıyor. İzmir’de ilk kez ana ve ilkokulu tek çatı altında birleştiren Özel İtalyan Ana ve İlkokulu ise Türkçe ve İtalyanca ana dil eğitiminin yanında İngilizce ve Fransızca olmak üzere toplam dört dilde eğitim veriyor. Öğrencilerimizin çeşitli projelerinin NASA dahil farklı kurumlarca takdir edilmesi de bize övünç veriyor. Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ise öğrencilere verilen mesleki eğitimlerle sektörde aranan gençler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile beraber lojistik sektörüne yönelik uygulamalı eğitimler geliştiriyoruz. Öğrenciler mesleki eğitim alarak teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı buluyorlar.

Arkaslı Çocuklar 23 Nisan Dileklerini İletiyor: Sevgi Dolu Bir Dünya…

#bizgeleceğiz

Arkaslı ailelerin çocukları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile ilettikleri görsel içerikli mesajlarda bu özel günün anlam ve önemini biz büyüklere hatırlatıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bu bayramda en önemli mesajlar engelsiz, sınır tanımayan, temiz ve sevgi dolu bir dünya. 

#arkasıgelecek