Sporcularımızla Keyifli Bir Sohbet

Arkas Akademi tarafından düzenlenen “İçimizden Biri” sohbet programına Arkas Spor’un başarılı isimleri arasında yer alan Yiğit Gülmezoğlu ve Tolga Yağlı konuk olarak katıldı. Sporcular, online gerçekleştirilen etkinlikte branşları ve kendileri hakkında merak edilenleri Arkaslılarla paylaştılar.

Kurum içi iletişim ve motivasyon artışında etkili olan İçimizden Biri sohbet programı sürüyor. Arkas Akademi tarafından kurgulanıp hazırlanan online etkinliğe, Arkas Spor Voleybol A Takımı oyuncusu Yiğit Gülmez ve yelken sporcumuz Tolga Yağlı katıldı. Arkaslıların büyük ilgi gösterdiği programda ekip ruhu, sporun önemi ve hedefler öne çıkan konu başlıkları arasında yer aldı.

Takımda Güven Önemli Bir Unsur

Sohbette konuşan Yiğit Gülmezoğlu voleybola küçük yaşta Arkas’ta başladığını belirterek Arkas Spor’un altyapıya büyük önem verdiğini söyledi. Takım oyuncularının yüzde 70-80’inin altyapıdan yetiştiğini vurgulayan Gülmezoğlu, Arkas Spor’un altyapıda örnek bir kulüp olduğunun altını çizdi. A Milli Voleybol takımında oynadığını da ifade eden Gülmezoğlu, ekip başarısı hakkında, “Güven ve karşılıklı anlayış takımda çok önemli bir unsur. Bunun için yalnızca antrenmanlarda değil sosyal hayatta da ekip arkadaşlarınızla vakit geçirmeli, birbirinizi daha iyi tanımalısınız. Böylece daha çok uyum sağlayabilir ve empati kurabilirsiniz. Elbette sevgi ve saygıyı da elden bırakmamalısınız” dedi. İzmir’in erkek voleybol liginge iki takımla temsil edildiğini de sözlerine ekleyen Yiğit Gülmezoğlu, bu alanda hem İzmir’in hem de Türkiye’nin başarısının artacağına inandığını kaydetti.

Çocuklarınızı Spora Yönlendirin

Yelken sporuna 7 yaşında başladığını söyleyen Tolga Yağlı ise 700 kez milli forma giydiğine işaret etti. Arkas yöneticilerinden Cenk Değer ve Mert Oruz ile birlikte bir yelken kulübü kurduklarını anlatan Yağlı, “İlerleyen zamanda Bernard Bey takımımıza misafir oldu ve iki yıl dışarıdan destek verdi. Sonrasında ise yelkende de yurt dışında başarı hedeflediğini bize anlattı bu alanda ciddi bir yol aldık. Böylece 2015 yılında Malta’da Rolex Cup’a katıldık ve kazandık. Hedefimiz yurt dışındaki başarımızı daha artırmak” dedi. Arkas Çeşme Yelken Kulübü ve Site Spor’un yelkende sporcu yetiştirdiğini söyleyen Tolga Yağlı, amaçlarının ülkeye faydalı ve iyi insanlar yetiştirmek olduğunu vurguladı. Yelkende ekipmanların, tekne bakımının ve takım uyumunun vazgeçilmez olduğunu belirten Yağlı sözlerini, “Çocuklarınızı mutlaka spora yönlendirin. Bakanlık öncülüğünde üniversitelerle yapılan protokoller var. Çocuklar hem okuyup hem de belirli bir branşta ilerleyebilirler” şeklinde sürdürdü.

Arkas Akademi, İçimizden Biri programında yeni konuklarını Arkaslılarla buluşturmaya devam edecek.