Büyük Göç Kitap Oluyor

Sivil havacılık tarihinin en büyük lojistik operasyonu olan Büyük Göç’ün hikâyesi, “Büyük Göç’ün Arkas’ındaki Güç” adıyla kitaplaşıyor. Albüm kitapta, Türk Havayolları’nın yer ekipmanlarının Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na 29 saat gibi rekor bir sürede taşınmasının perde arkası, operasyonda emeği geçen gerçek kahramanların anlatımlarıyla aktarılacak.

Arkas Lojistik tarafından hazırlanan Büyük Göç’ün Arkas’ındaki Güç kitabı, Türk Havayolları’nın yer ekipmanlarının Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na planlanandan tam 16 saat önce başarıyla taşınmasının hikâyesini derinlemesine ele alacak. 5 Nisan 2019 tarihinde başlayan operasyon süresince çekilen özel fotoğraflarla zenginleştirilen albüm kitap, ihale aşamasından planlamaya, geliştirilen özel lojistik çözümlerden dakika dakika taşıma anlarına, Büyük Göç’ün perde arkasına ışık tutacak.

Büyük Göç’ün Arkas’ındaki Güç kitabı, İstanbul’un yeni havalimanının hizmete girmesiyle birlikte gündeme gelen taşınma sürecinde, Arkas Lojistik’i öne çıkaran yaratıcı çözümlere, kapalı kapılar ardında aylar süren mühendislik çalışmalarına, taşımanın dijital boyutuna ve sahada yapılan deneme taşımalarıyla mükemmelleşen uygulama adımlarına, bilgi ve belgeler eşliğinde yer verecek. Prestij kitabında, süreci yönetmiş, operasyona yön vermiş ve sahada ter dökmüş her kademeden çalışanın anlatımları da yer alacak. Operasyon sürecindeki her detayın anlatıldığı kitapta, 45 saat olarak öngörülen operasyonun, planlanandan tam 16 saat önce, sıfır iş kazasıyla tamamlanma başarısının ardında yatan emek, tüm yönleriyle ortaya konulacak.

Lojistik Sektörüne Armağan

Türkiye’de bir ilk olan havalimanı taşıma operasyonunu ele alan kitabın, lojistik sektörü için zamana dayanıklı bir kaynak teşkil etmesi hedefleniyor. Literatüre girecek bir proje olan havalimanı taşıması, gelecekte benzer çaplı projelere de model teşkil edebilecek nitelikte bir operasyon. Kitap, bu dev projeyi her yönüyle kayda geçirirken, Türk Hava Yolları’nın yeni üssüne rekor sürede taşınmasında görev alan 1805 kişilik lojistik gücün olağanüstü emeğini ve azmini de tarihe not düşecek. Bir kilometre taşı niteliğindeki operasyon, yalnızca Büyük Göç özelinde değil, Türkiye’nin lojistik mühendisliğinde ulaştığı noktayı ortaya koyması açısından da gerçek bir başarı hikayesi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın sunuş yazısıyla başlayan ve 2 bin adet basılacak olan prestij kitaba, okuyucular www.arkaslojistik.com web sitesi üzerinden de ulaşabilecek.

Rakamlarla Büyük Göç