EAYK Kış Trofesi’nin Birinci Ayak Şampiyonu Arkas-M.A.T. Sailing Team

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) ile Çeşme Marina iş birliğinde düzenlenen 2020 İzmir Kış Trofesi’nde birinci ayak yarışlarını Arkas-M.A.T. Sailing Team birincilikle tamamladı.

Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK) – Çeşme Marina tarafından düzenlenen İzmir Kış Trofesi 1. Ayak yarışları 1-2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi. IRC A kategorisinde 6, toplamda 48 teknenin yarıştığı trofe, kış trofeleri içinde en çok katılımlı yarış oldu.

İlk gün IRC sınıflarının 2 şamandıra yarışı, Destek sınıflarının ise 1 coğrafi yarış yaptığı trofede 10 knot rüzgar yarışçılara bahardan kalma bir gün eşliğinde keyifli bir yarış sundu.

İkinci gün ise tüm sınıflar için coğrafi rota ve tek yarış planlandı. Güneyli rüzgar 20-25 knot arasına kadar yükselirken trofenin ilk ayağı heyecanlı anlara sahne oldu.

İki günün sonunda EAYK Kış Trofesi 2020’de birinci ayağı IRC A kategorisinde Comet A teknesiyle Arkas-M.A.T. Sailing Team birinci olarak tamamladı.

Yarışın ikinci ayağı 22-23 Şubat, üçüncü ayağı 14-15 Mart, dördüncü ayağı 28-29 Mart, beşinci ayağı 18-19 Nisan ve finali 16-17 Mayıs tarihinde Çeşme’de yapılacak.