2024 Paris Olimpiyat Oyunları Yolunda Türkiye Yelken Federasyonu ve Arkas İş Birliği

Başarı ile tamamlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ardından 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na odaklanan Türkiye Yelken Federasyonu, lojistik sponsorluğunu üstlenen Arkas ile daha güçlü bir şekilde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları hazırlıklarına başladı.

Tarihinin en kalabalık kafilesi ile katıldığı ve başarılı bir sürecin gerçekleştiği 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın hemen ardından, ara vermeksizin tüm kadrosu ile 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris’te gerçekleşecek olan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları hazırlıklarına başlayan Türkiye Yelken Federasyonu, Türkiye’nin  denizcilik ve ulaştırma sektörünün önde gelen kuruluşu Arkas’ın lojistik desteğini alacak. 25 Ağustos Çarşamba günü Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ve Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas işbirliklerini duyurmak üzere Arkas Holding’de bir araya geldi.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak Olimpiyat Oyunları sürecinde yelken yarışlarının Marsilya’da gerçekleşeceğini belirterek “Sporumuzun icrasında önemli bir gider kalemi olan lojistik giderlerimizde Arkas’ın desteğini almak bizler için son derece sevindirici bir gelişme.  Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın yelken sporuna olan tutkusu, gerek yeni sporcuların yetişmesinde gerekse Türk yatçılığının uluslararası başarılara imza atmasındaki katkıları, Federasyonumuza verilecek desteğin önemini daha da arttırıyor. Marsilya şehrinin Arkas Ailesi açısından önemi ve Arkas Holding’in deniz taşımacılığı ve lojistik sektöründeki engin tecrübeleri gibi unsurlar birleştiğinde 2024 Paris Olimpiyatları hazırlıklarının bu destek sayesinde daha güçlü gerçekleşeceğine inanıyorum” biçiminde konuştu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ise “Yelken Türkiye’de gelişmesi gerektiğine inandığımız ve yıllardır profesyonel yelken takımımız, yelken okullarımız ve düzenlediğimiz yelken yarışlarımızla, gelişmesi için yatırım yaptığımız Arkas Spor Kulübü’müzün ana branşlarından biri. Gençlerimizin bu spor için ihtiyaç duyacakları sağlıklı ortamları yaratarak yelkeni sevdirmek ve profesyonel bir bakışla uzun vadede olimpiyat sporcusu yetiştirmek hedefiyle yola çıktık. Hali hazırda Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü’müzde Avrupa ve Dünya yarışlarında çok önemli başarılar elde eden gençlerimiz yetişiyor. Önemsendiğinde ve yatırım yapıldığında çok başarılı sonuçlar alınabildiğini 2020 Tokyo Olimpiyatlarında gördük. Ülkemizin sporcuları göğsümüzü kabarttılar. Bu anlamda Özlem Akdurak’ın şahsında Yelken Federasyonu’nu ve sporcularımızı kutluyoruz. 2024 Paris Olimpiyatları’nda daha büyük başarıların yelken sporunun önünü açacağına inanıyoruz. Kökleri 1711 yılında Marsilya’dan İzmir’e  gelen ve uzmanlığı Akdeniz’de deniz taşımacılığı olan bir Türk ailesi olarak Marsilya’da düzenlenecek olan 2024 Paris Olimpiyatları’nda Türkiye Yelken Fedarasyonu’nun Ulaştırma ve Lojistik sponsoru olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.