Anneler Günü Arkas Sanat Merkezi’nde Kutlandı

Arkas Sanat Merkezi’nde 12 Mayıs Pazar günü, Anneler Günü’ne özel olarak düzenlenen “Annemle Sanatın İçinde!” atölyelerinde annelik duygusunu içinde barındıran herkes, çocukları ile birlikte yaratıcı dramadan tasarıma kadar bir çok deneyim yaşadı.

Geçmişten günümüze anneleri onurlandırmak ve onları mutlu etmek için Anneler Günü ritüeli farklı şekillerde kutlanıyor.

Antik Yunanlılar ve Antik Romalıların Rhea ve Kibele tanrıçaları onuruna kutladığı yıllık ilkbahar festivalleri, 1600’lerde İngiltere’de Lent adı verilen ve Paskalyanın kırk gün öncesinde başlayan sürecin dördüncü pazarında kutlanılan “Anneler Pazarı”… Günümüzde ise anne ve çocukların kaliteli zaman geçirebileceği etkinlikler, konserler, oyunlar, turnuvalarla kutlamalar yapılıyor.

İzmir’de bulunan Arkas Sanat Merkezi de Anneler Günü’nü çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirerek değerlendirmek isteyenler için “Annemle Sanatın İçinde!” atölyeleri düzenledi.

Eğitmenleri eşliğinde anneleriyle birlikte sergiyi gezen çocuklar, eserlerdeki bahçelerin, süs havuzlarının, sokakların arasında bir kelebek olup gezerken; yaratıcı drama yöntemleriyle oyun, rol yapma ve doğaçlama becerilerini kullanarak sanat eserlerinin içinde farklı bir deneyim yaşadı. “Arkas Koleksiyonu’nda Post-Empresyonizm” sergisinden aldıkları ilhamla atölyeye geçerek anneleriyle birlikte sanatın içinde geçirdikleri bu günü her zaman hatırlayabilmek için rengarenk kelebek ve çiçeklerle dolu çerçeveler tasarladı.