YURT İÇİ ETKİNLİKLER

Ms. Gloria Gaynor Konseri

Yalıkavak Marina, Muğla (22 Haziran 2019)

R&B, disco ve pop müziğin efsanevi sanatçısı, The Queen of Disco Ms. Gloria Gaynor “Never Can Say Goodbye” turnesi kapsamında 22 Haziran’da Türkiye’ye geliyor.

26. İstanbul Caz Festivali

İstanbul (29 Haziran-18 Temmuz)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, yeniden müzikseverlerle buluşuyor. Yıldız isimlerden yeni keşiflere 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 27 farklı mekanında ağırlayan festival 29 Haziran’da başlayacak.

47. İstanbul Müzik Festivali

İstanbul (11-30 Haziran 2019)

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A. sponsorluğunda düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali 11 Haziran’da start alıyor. Var Olmanın Karanlığı, Var Olmanın Aydınlığı teması üzerinden hayata dair zıtlıklara ve bunların müzik ve müziğin yaratım sürecindeki etkisine odaklanan festival, bu yıl beş filarmoni orkestrasına yer veriyor.

LP

İzmir Arena, İzmir (17 Haziran 2019)

Amerikalı Laura Pergolizzi; bilinen adıyla LP; 17 Haziran’da İzmir Arena’da sevenleriyle buluşuyor. Müzik hayatına Rihanna, Christina Aguilera, Backstreet Boys gibi isimlere söz yazarak başlayan ve 2016 yılında “Lost on you” şarkısıyla hafızara kazınan sanatçı hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak.

Loreena Mckennitt

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, İzmir (29 Haziran 2019)

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 29 Haziran’da “Eklektik Kelt” müziğiyle dünya çapında 15 milyona yakın albüm satan Kanadalı şarkıcı ve besteci Loreena McKennitt’i ağırlıyor. 

YURT DIŞI ETKİNLİKLER

Athens and Epidaurus Festival

Atina, Yunanistan (5 Haziran-10 Ağustos 2019)

Yunanistan’ın önde gelen kültürel festivali ve Avrupa’nın en eski sahne sanatları festivallerinden biri olan (1955), Atina ve Epidaurus Festivali her yıl Yunanistan’da ve dünyanın her yerinden büyük kitlelerin ilgisini çeken çok sayıda tiyatro, dans ve müzik sanatçısı sunuyor.

Van Gogh ve Ayçiçekleri

Van Gogh Müzesi, Amsterdam, Hollanda (21 Haziran-1 Eylül 2019)

Hollandalı ressam Vincent van Gogh’un natürmort serisi Ayçiçekleri sergisi 21 Haziran’da Amsterdam Van Gogh Müzesi’nde görücüye çıkıyor. Sanatçının 5 farklı ayçiçeği tablosunun bulunduğu sergide her tablodaki ayçiçeklerin farklılıkları ve neden bu çiçekleri seçtiği anlatılırken, tabloların restorasyonu ve geçmişten günümüze konuyla ilgili kalan mektuplar sergilenecek.

Greenwich and Docklands International Festival

Londra, İngiltere (21 Haziran-6 Temmuz 2019)

Londra’nın önde gelen ücretsiz açık hava tiyatro ve sahne sanatları festivali olan Greenwich + Docklands Uluslararası Festivali (GDIF) bu yıl 21 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor. The Guardian’ın ifadesiyle “Londra halkının mutluluğuna rakipsiz bir katkı sağlayan” festival, katılımcıları görsel bir şölene davet ediyor.

André Rieu

Royal Arena, Kopenhag, Danimarka (22 Haziran 2019)

“Valslerin Kralı”, “Klasik müziğin Madonnası”  dünyaca ünlü Hollandalı besteci  kemancı, orkestra şefi ve besteci Andre Rieu 22 Haziran’da Danimarka’da sahne alıyor.