Arkas’ta Sporun Temposu Yükseliyor

Arkas Spor Kulübü Karşıyaka Örnekköy Tesisleri, Arkas Çeşme Site Spor, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’ndeki spor okulları, hareketli ve eğlenceli bir yaz için çocukları ve gençleri bekliyor.

Yaza girerken Arkas spor okullarında tempo yükseliyor. Çocukların akademik eğitimin yanında bireysel ve sosyal yeteneklerinde, zihinsel ve bedensel gelişimlerinde sporun önemine inanan Arkas, İzmir’de bu yaz da çocuklara ve gençlere sporla iç içe olacakları bir tatil sunuyor.

Kampın Keyfi Arkas Çeşme Site Spor’la Çıkıyor

Alanında uzman, sertifikalı eğitmenleri ve antrenörleri bulunan, üç tenis kortu, iki basketbol, bir voleybol sahası ve bir de etkinlik alanına sahip olan Arkas Çeşme Site Spor, 17 Haziran’da kapılarını açıyor. 3-15 yaş arası çocukları sporla buluşturan tesiste, tecrübeli grupların yanında sporla ilk defa tanışan gruplara da ayrı bir program hazırlanıyor.

Yaş grupları Küçükler Kampı (3-6), Gündüz Kampı (6-8) olarak belirlenen yarım günlük kamplarda çocuklar sporun yanında arkadaşlığı ve paylaşmayı öğreniyor.

Haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma), 2 haftalık dönemlerle devam edecek Gündüz Kampı’nda, çocuklar seçecekleri bir branşın (Voleybol/Basketbol) yanında resim, müzik ve ritim atölyesinde sanatsal yönlerini keşfedeceği bir yolculuğa çıkacak. İlk kamp dönemi 17-28 Haziran arasında gerçekleşecek.

Küçükler kampı ise çocukların temel hareket ve zihinsel gelişimini sağlayacak aktivitelerin yer aldığı 3-4 ve 5-6 yaş grupları olarak iki farklı eğitim sınıfına ayrılıyor. Puzzle, Hamur, Lego, Top Havuzu gibi serbest oyun aktiveleri ve Çocuk Yogası, Bedensel Koordinasyon, El-Göz Koordinasyonu, Büyük Kas Grupları, Küçük Kas Grupları, Denge ve Trambolin verilecek eğitimler arasında yer alıyor. 3-4 yaş grubunun eğitim alacağı program haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba, Cuma) 2 haftalık dönemlerle gerçekleşecek. İlk dönem 17-28 Haziran’da öğrencileri bekliyor.

İster Kampı Seçin, İster Sevdiğiniz Branşı

Çocuklar, kamp programları dışında ilgi duydukları branşlara yönelik eğitim de alabiliyor. Arkas Spor bünyesinde görev alan kendi altyapı antrenörleri tarafından verilen voleybol dersleri 7-15 yaş grubu için 3 haftalık dönemlerde talebe göre haftanın 3 veya 5 günü olacak şekilde planlanacak.

Allso Akademi iş birliği ile Işıl Alben Basketbol Okulu da 3 haftalık dönemlerde haftalık 3 saatlik süreler ile 17 Haziran-6 Eylül tarihleri arasında 5-15 yaş gruplarını bekliyor.

Kültürpark Tenis Kulübü iş birliği ile devam edecek olan tenis dersleri ise 7-15 yaş grubu için haftanın her günü ister bire bir özel ders, isterse grup dersleri şeklinde öğrencinin seçtiği saatlerde 17 Haziran-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ege Jimnastik de geçen sene olduğu gibi bu sene de eğitimlerini Arkas Çeşme Site Spor’da sürdürüyor.

Sanata da Yer Var

Spor ile birlikte olmazsa olmaz sanat aktiviteleri de Arkas Çeşme Site Spor’da. Alsancak Müzik entstrüman dersleri ile, Apeas By Tulay ise çocuk ve yetişkin resim atölyeleri ile eğitimlerine devam ediyor.

Baba-Çocuk Kampı

Arkas Spor Kulübü, babalar ve çocuklar arasındaki bağ ve enerjiyi artırmak için 25-26 Mayıs’ta Gümüldür Hipo Camp alanında 2 gün 1 gece sürecek Baba ve Çocuk Kampı düzenliyor. 8-14 yaş arası çocuklar ve babaların katılacağı kampta; kampçılık eğitimi, pusula okuma, çevre ve ekoloji, kutu oyunları, kamp ateşi, çeşitli maçlar ve yarışlar gerçekleşecek.

Spor ve eğlencenin bir arada olduğu Yaz Gelişim Kampı ise 20-24 Haziran Gümüldür Denizaltı Tatil Köyü’nde gerçekleşecek. Arkas Spor Okulları uzman eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte sportif oyunlar, kinball, karaoke ve açık hava sineması gibi birçok farklı aktivite bulunuyor.

Genç Yelkenciler Rüzgara Karşı

Dünyanın en iyi yelken parkurlarından Çeşme’de, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü, 17 Haziran’da yelken sporuna yeni soluklar kazandırmak için start alıyor. TYF Spor Toto Yıldızlar Kupası’na ev sahipliği yapan, milli takıma birçok sporcu kazandıran kulüpte, 7-15 yaş arası çocuklara tam gün ya da yarım gün olmak üzere denizde eğitmenler eşliğinde birebir pratik yapma imkanı sağlanıyor. Haftaiçi her gün, 3 haftalık program ya da hafta içi 3 gün, 5 haftalık programlara kayıt olabilen öğrencilerin eğitimi 13 Eylül’de son buluyor.